Actualitate

Valeriu Gheorghiță dur la adresa românilor care refuză să se vaccineze. „Trebuie să facem cu toţii un efort pentru a reuşi să controlăm această pandemie”

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță dur la adresa românilor care refuză să se vaccineze. Trebuie să facem cu toţii un efort pentru a reuşi să controlăm această pandemie
Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile pentru copii

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare susține că românii trebuie să conștientizeze cât de tragică este situația actuală, în care atâția oameni își pierd viața din cauza pandemiei.

Tot aceasta susține că nu trebuie să învățăm să coabităm cu acest virus ci să depășim pandemia prin măsurile găsite.

Valeriu Gheorghiță se adresează românilor care refuză vaccinul

În declarațiile făcute miercuri, 29 septembrie 2021, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a afirmat faptul că este de neacceptat ca în momentul actual în România, conform datelor oficiale de marți 28 septembrie 2021, să existe peste 11.000 de cazuri infectate cu Covid-19, în condițiile în care oamenii pot beneficia de vaccin și încă gratuit.

“Este momentul să conştientizăm realitatea cu care astăzi ne confruntăm. Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza COVID-19. Cred că este o situaţie de neacceptat în momentul de faţă în condiţiile în care avem la dispoziţie soluţia prin care putem să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii şi anume pierderea de vieţi omeneşti”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta caută să conștientizeze faptul că este o greșeală să încercăm să ne obișnuim cu pandemia. Atâta timp cât spitalele sunt pline cu pacienți bolnavi, secțiile de la Terapia Intensivă sunt și ele pline, iar atâția oameni mor zilnic trebuie profităm de toate căile pentru a ieși din această situație.

„Este cât se poate de evident rolul benefic al vaccinului împotriva COVID-19, vaccinarea reduce substanţial riscul de deces, reduce riscul de a face o formă gravă de boală, reduce riscul de transmitere chiar dacă acest risc nu este redus la maxim”, a afirmat Gheorghiţă.

Gheorghiță îndeamnă oamenii să se vaccineze

Acesta susține că cea mai eficientă metodă de a scăpa de pandemie este ca populația să se vaccineze. Astfel că, cetățenii trebuie să ia foarte în serios cadrul în care ne aflăm, pentru că întreaga omenire suferă, iar oamenii mor.

“Se vorbeşte tot mai mult de faptul că trebuie să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Aş putea să spun că în niciun caz nu trebuie să ne obişnuim să trăim în aceste condiţii de pandemie, zilnic, cu spitale asaltate de pacienţi bolnavi, de secţii de terapie intensivă pline şi de oameni care în fiecare zi îşi pierd viaţa din cauza acestei maladii. Trebuie să facem cu toţii un efort pentru a reuşi să controlăm această pandemie şi singura soluţie prin care noi putem să facem acest lucru este prin vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Florin Cîțu consideră pandemia actuală aparținând celor vaccinați

Marți, 28 septembrie 2021, prim-ministrul României Florin Cîțu în cadrul conferinței susținute,  a făcut multiple afirmații despre cauzele valului patru. Printre acestea, faptul că acesta aparține doar a celor nevaccinați.

„Valul patru este al celor care nu se vaccinează. 99,8% parcă sunt persoane nevaccinate dintre cele care sunt infectate”, a adăugat şeful Guvernului.

„Pentru cei vaccinaţi. Am spus de fiecare dată că dacă va mai exista un val patru, vă rog să luaţi declaraţia, este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm. Valul patru este al celor care nu se vaccinează”

Amintim faptul că de ieri, 28 septembrie 2021, pe teritoriul României a început administrarea dozei a treia a vaccinului împotriva noului coronavirus.

Adauga un comentariu