National

Valeriu Gheorghiță este coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional. Anunțul a fost făcut de președintele României

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță este coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional. Anunțul a fost făcut de președintele României
Valeriu Gheorghiță, medic infecționist

Marți, 17 noiembrie, la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că Valeriu Gheorghiță este coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național.

Valeriu Gheorghiță este medic primar la Spitalul Militar Central.

Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, liderul țării, în cadrul unei conferințe de presă:

„După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementarii eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Cine este Valeriu Gheorghiță

În vârstă de 38 de ani, Valeriu Gheorghiță a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. În anul 2013, acesta a obținut titlul de doctor în Științe Medicale cu lucrarea „Dinamica antigenului HBs cantitativ si predictia raspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici si nucleotidici la pacientii cu hepatita cronica cu VHB”, coordonat de Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

În prezent, el este medic primar la Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr Carol Davila”. Valeriu Gheorghiță a ocupat postul menționat în luna august a anului 2017. Mai mult, conform CV-ului său, acesta este asistent universitar de la începutul anului 2016 (Decizia Nr. 40342/29.02.2016) Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș”, Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

De asemenea, medicul are studii doctorale și postdoctorale, pe care le-a obținut la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București.

Recomandări făcute de medicul Valeriu Gheorghiță în luna octombrie

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre măsurile de prevenire, care trebuie aplicate în această pandemie provocată de noul coronavirus. Medicul infecționist consideră că este extrem de important să purtăm mereu o mască de protecție.

Valeriu Gheorghiță este de părere că masca de protecție purtată chiar și atunci când vorbim cu cineva ne ajută să nu ne infectăm cu virusul SARS-CoV-2.

„Mesajul nostru rămâne acela de a extinde cât se poate de mult purtarea măştii, indiferent că suntem în spaţii închise sau nu, ori de câte ori ieşim din casă trebuie să folosim masca de protecţie corect, care să acopere şi nasul şi gura. Este important să reţinem aspectul legat de faptul că aceste măşti sunt de unică folosinţă, iar o mască mototolită, o mască pe care o punem în geantă, în buzunar şi o refolosim nu mai este o mască care să ne ofere un nivel de protecţie corespunzător.

Mai mult, medicul infecționist a pus accent și pe celelalte măsuri de protecție, care sunt la fel de importante ca masca de protecție purtată corect.

Lăsând la o parte rolul măştii de protecţie, care este indiscutabil, este important să fim atenţi şi cu celelalte măsuri de prevenţie, cum ar fi menţinerea unei distanţe fizice de cel puţin un metru faţă de persoanele din jurul nostru, să evităm să stăm foarte mult timp în spaţii închise şi aglomerate, unde sunt alte persoane“, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu