National

Valeriu Gheorghiță nu și-a vaccinat părinții anti-COVID-19: „Nu am apucat să-i programez”

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță nu și-a vaccinat părinții anti-COVID-19 Nu am apucat să-i programez
2.040.532 de persoane s-au vaccinat cu noul coronavirus, în România. În ceea ce priveşte imunizarea colectivă aceasta a ajuns la 15 procente din întreaga populaţie. Persoanele vaccinate anti-Covid-19 ar trebui să poarte masca de protecție şi să respecte măsurile sanitare chiar dacă s-au imunizat împotriva virusului din Wuhan, potrivit declaraţiei medicului colonel Valeriu Gheorghiţă

Marți seara, 2 februarie, la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național, a făcut o declarație surprinzătoare. El a spus că nu și-a vaccinat nici până acum părinții, fiindcă nu a apucat să îi programeze.

Întrebat de Marius Tucă dacă familia lui a fost vaccinată, Valeriu Gheorghiță a spus că el și soția lui sunt imunizați, dar că părinții săi, în vârstă de 65 de ani, nu au fost vaccinați.

„Vă rog să mă credeți, au amândoi peste 65 de ani, nu am apucat să-i programez”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Valeriu Gheorghiță, despre etapa a treia de vaccinare: „Mai probabil că la începutul lui aprilie vom fi în măsură să o deschidem”

Valeriu Gheorghiță a subliniat că părinții săi nu sunt împotriva vaccinului și a dat asigurări că îi va programa în perioada următoare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a transmis că etapa a treia, dedicată populației generale, va începe la sfârșitul lui martie sau începutul lui aprilie.

„Mai probabil că la începutul lui aprilie vom fi în măsură să deschidem și etapa a treia. Posibil și sfârșit de martie, dacă vom avea suficiente doze transmise de la AstraZeneca”, a spus Valeriu Gheorghiță, care a precizat că etapa a doua va continua atâta timp cât sunt persoane incluse în această etapă care trebuie vaccinate. „Deci, la un moment dat, etapa a doua și a treia se vor derula în paralel”, a declarat acesta.

El a mai completat că prima etapă a campaniei a fost un real succes:

„Da, cu siguranță etapa I și-a atins obiectivul de peste 80% persoane vaccinate în această etapă. Erau peste 200.000 de persoane deja vaccinate și încă 23.000 de persoane programate pentru prima doză”.

Valeriu Gheorghiță: „Din păcate, sunt țări care au fost puse în ipostaza să amâne rapelul”

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că de la jumătatea lunii februarie se așteaptă la reluarea ritmului de vaccinare. Gheorghiță este precaut însă, din cauză că nu se cunoaște cu exactitate calendarul de livrare a vaccinurilor pentru următoarele săptămâni.

„Dacă veneau acele doze, categoric nu făceam nicio amânare. Eu vreau să vă mai spun următorul lucru, faptul că suntem la sfârșit de ianuare și înainte cu circa 8, 9 zile suntem anunțați că prima tranșă din februarie va fi diminuată cu 20 la sută și nu cunosc calendarul de livrare pentru următoarele săptămâni. Da (n.r. răspunde la întrebarea dacă este precaut).

Avem nevoie să asigurăm persoanele vaccinate în prima etapă, că vor primi rapelul. Nu putem să amestecăm lucrurile. Este un principiu pe care am mers de la început și cu siguranță îl vom respecta. Această situație se regăsește, din nefericire, și în alte țări. Țările care au accelerat campania de vaccinare se regăsesc în aceeași situație. Din păcate, sunt țări care au fost puse în ipostaza să amâne rapelul”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Dr. Valeriu Gheorghiță este de părere că pe 16 februarie campania de vaccinare ar putea reveni la normal.

„Pe 15 februarie, vor veni 193.000 de doze de la Pfizer. Practic din 16 februarie estimăm că nu vom mai avea aceste sincope în activitatea de vaccinare. Planurile noastre sunt făcute doar pe baza vaccinului Pfizer”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu