Sanatate

Valori normale glicemie diabet tip 2. Nivelul zahărului din sânge înainte și după masă

Publicat: 09 aug. 2022
Valori normale glicemie diabet tip 2. Nivelul zahărului din sânge înainte și după masă
Diabetul zaharat, asociat cu absorbția deficitară a glucozei, se dezvoltă cel mai adesea lent, semnele nu sunt evidente sau absente.

Înțelegerea valorii normale de glicemie în diabet tip 2 este o abilitate cheie în autogestionarea bolii.  Dacă vă automonitorizați cu un glucometru, trebuie să înțelegeți ce spun numerele, adică valorile de zahăr din sânge. Nivelurile recomandate de zahăr din sânge sunt supuse interpretării individuale, așa că ar trebui să discutați intervalele țintă de zahăr din sânge cu furnizorul de asistență medicală.

Următoarele intervale sunt linii directoare oferite de Institutul Național pentru Excelență Clinică. Dar intervalul țintă al fiecărei persoane ar trebui să fie convenit de medicul sau consultantul în diabet. Un test de glicemie a jeun se face după cel puțin opt ore de post și, prin urmare, se face de obicei dimineața. Orientările NICE iau în considerare un rezultat al glicemiei a jeun de 5,5 până la 6,9 mmol/L, deoarece cineva are un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. Acest risc se accentuează mai ales atunci când este însoțit de alți factori de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 2.

medic care verifica cantitatea de glicemie din degetul unei persoane
Există factori care cresc semnificativ riscul de a dezvolta diabet

Valori normale glicemie diabet tip 2. Care sunt indicele după care să te conduci

Specialiștii spun că o persoană sănătoasă trebuie să aibă o valoare a glicemiei de la 4,0 la 5,4 mmol/l în timp ce îi foame. De asemenea, până la 7,8 mmol/l la 2 ore după masă. Pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, nivelul zahărului din sânge înainte de masă de 4 până la 7 mmol/l pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sau tip 2. După masă până la 9 mmol/l pentru persoanele cu diabet de tip 1 și mai puțin de 8,5 mmol/l pentru persoanele cu diabet de tip 2.

medic care verifica cantitatea de glicemie din degetul unei persoane
Glucoza, cunoscută și sub denumirea de „zahăr”, intră în sânge, iar hormonul insulina ajută la transportul acesteia în celule

Este bine să știi că nivelurile de glucoză, cantitatea de glucoză din sângele unei persoane, sunt influențate de mulți factori. Când mâncăm, carbohidrații conținuți în ea sunt descompuși în glucoză, care servește ca sursă de energie pentru organism.

Glucoza, cunoscută și sub denumirea de „zahăr”, intră în sânge, iar hormonul insulina ajută la transportul acesteia în celule. Acest proces scade cantitatea de glucoză din sânge. Dacă procesul se desfășoară eficient, mușchii și organele primesc combustibilul de care au nevoie fără a crește nivelul de glucoză.

Când ai nevoie să procuri un glucometru. Indicațiile oferite de specialiști

Diabetul zaharat, asociat cu absorbția deficitară a glucozei, se dezvoltă cel mai adesea lent, semnele nu sunt evidente sau absente. Poate dura până la 10 ani până când o persoană își dă seama că ceva nu este în regulă cu sănătatea sa.

Există factori care cresc semnificativ riscul de a dezvolta diabet. Persoanele cu risc ar trebui să își monitorizeze cu atenție nivelul de glucoză pentru a nu rata progresia bolii și evoluția diabetului de la tip 1 la cel de tip 2. Astfel, ar trebui să cumpărați un glucometru dacă ai vârsta de peste patruzeci de ani și există sau existau deja pacienți diabetici în familie.

medic care verifica cantitatea de glicemie din degetul unei persoane
Este bine să știi că nivelurile de glucoză, cantitatea de glucoză din sângele unei persoane, sunt influențate de mulți factori

Un glucometru trebuie să aibă acasă o persoană care suferă de exces de greutate corporală, o persoană care duce un stil de viață sedentar și suferă de hipertensiune arterială. De asemenea, de glucometru are nevoie un om care fumează mult și nu respectă cultura alimentară.

Pentru a monitoriza valorile normale de glicemie în diabet tip 2, femeile care au avut diabet gestațional sau ovare polichistice trebuie să procure un glucometru. De asemenea, persoanele care sunt predispuse la stres frecvent și insomnie sau au colesterolul ridicat este recomandat să aibă un glucometru acasă.Unele medicamente pot, de asemenea, interfera cu absorbția de glucoză. În toate aceste cazuri, este necesar să se monitorizeze cu atenție conținutul de zahăr din sânge.

barbat care isi verifica cu un glucometru valoare glicemiei din deget
Specialiștii spun că o persoană sănătoasă trebuie să aibă o valoare a glicemiei de la 4,0 la 5,4 mmol/l în timp ce îi foameAdauga un comentariu