Sanatate

Greutate tabelul cu valorile glicemiei la adulți. Care sunt indicele care îți semnalează prezența diabetului

Publicat: 18 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Greutate tabelul cu valorile glicemiei la adulți. Care sunt indicele care îți semnalează prezența diabetului
O altă parte a substanței pătrunde în ficat, se transformă în glicogen și se depune în acest organ, precum și în mușchi și, într-o măsură mai mică, în țesutul adipos

Tot mai multe persoane doresc să cunoască în funcție de greutate, tabelul cu valorile glicemiei la adulți. Însă, înainte de a afla aceste numere este important să cunoști că una dintre componentele sângelui este glucoza. Împreună cu metaboliții, aceasta oferă țesuturilor organismului energie pentru activitatea vitală, și ajută o persoană să fie sănătoasă.

Adulții și copiii au o anumită cantitate de zahăr din sânge. Excesul sau lipsa cantității sale duce la apariția hiper sau hipoglicemiei. Dacă un nivel ridicat de glucoză este menținut în mod constant și este însoțit de o încălcare a acțiunii insulinei sau de o producție insuficientă a acesteia, vorbim despre o boală cronică a diabetului zaharat.

medic care verifica valoarea glicemiei din sange cu un glucometru
Printre cele mai importante funcții realizate de glicemie este favorizarea sațietății rapide în timpul meselor.

Ce este glucoza și rolul ei biologic în organismul unei persoane. Ce însărcinări importante are carbohidratul

Glicemia este un carbohidrat simplu care asigură tuturor celulelor corpului energia necesară activității lor vitale. Împreună cu alimentele, glucoza intră în tractul digestiv. Acolo este absorbit, intră în sânge, iar prin el o parte din el este transportată către țesuturi și toate organele, transformându-se în energie.

O altă parte a substanței pătrunde în ficat, se transformă în glicogen și se depune în acest organ, precum și în mușchi și, într-o măsură mai mică, în țesutul adipos. Dacă organismul începe să experimenteze o lipsă de energie, glicogenul se transformă în glucoză și elimină deficitul de energie care a apărut. Pe lângă menținerea sănătății organismului, glucoza îndeplinește și alte funcții.

persoana care isi verifica valoarea glicemiei din sange cu un glucometru
O modalitate de a determina valorile glicemiei la adulți este efectuarea unei analize speciale a sângelui venos

Printre cele mai importante funcții realizate de glicemie este favorizarea sațietății rapide în timpul meselor. Mai mult decât atât, glucoza susține procesele metabolice care au loc în organism, fiind și un regenerator al țesutului muscular. De cele mai multe ori, glicemia participă la procesul de detoxifiere în caz de otrăvire cu un iad sau cu pesticide. Dacă nu există suficientă glucoză în sânge, acesta își pierde capacitatea de a îndeplini orice funcție.

Greutate tabelul cu valorile glicemiei la adulți. Indicele pentru nou-născuți și copii

O modalitate de a determina valorile glicemiei la adulți este efectuarea unei analize speciale a sângelui venos. Norma sa în milimoli pe litru la persoanele sănătoase pe stomacul gol este la nou-născuți de o zi,  2,22-3,33, până la patru săptămâni de 2,78-4,44. La copii este de 3,0-6,1, pe când la adulți de obicei, de vârstă sub 60 de ani, indicele este de  3,3-6,1. Iar de la vârsta de 60 de ani la 90, valorile glicemiei variază între 4,56-6,38.

La persoanele cu vârsta de 90 de ani și peste, un indicator în intervalul 4,16-6,72 mmol / l de sânge este considerat normal. Pentru adulți, indicatorul de referință al glucozei înainte de masă este de 3,3-5,5 mmol / l. Norma de zahăr din sânge după masă nu este mai mare de 7,8 după masă. Cifrele de la 7,8 la 11,1 mmol / l inclusiv pe stomacul plin, precum și după o încărcătură de zahăr, indică prezența prediabetului. Mai mult de 11,1 mmol/l indică diabet.

persoana care isi verifica valoarea glicemiei din sange cu un glucometru si bea apa
Glicemia este un carbohidrat simplu care asigură tuturor celulelor corpului energia necesară activității lor vitale

Următoarele valori ale zahărului din sânge sunt corecte la femeile și bărbații fără diabet și la femeile care nu sunt însărcinate. Când vine vorba de persoanele cu diabet, este mai corect să vorbim despre intervalul țintă, și nu despre valorile normale ale nivelului de glicemie.

Pacientul care are o anumită greutate se orientează după tabelul cu valorile glicemiei la adulți. Aceștia sunt nevoiți să monitorizeze în mod regulat dacă cantitatea de zahăr nu depășește acest interval. Pentru asta sunt create glucometrele. Datorită prezenței indicațiilor de culoare, puteți determina imediat dacă cantitatea de glucoză se află în afara intervalului țintă.

persoana care isi verifica valoarea glicemiei din sange cu un glucometru
Adulții și copiii au o anumită cantitate de zahăr din sânge
Adauga un comentariu