Titlurile zilei

Vânzarea câinilor pe OLX și Publi24, o nouă afacere de succes care a luat amploare, după ce ieșenii au migrat în mediul rural, de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. Proprietar: „Nu m-am așteptat să se vândă așa repede”

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Vânzarea câinilor pe OLX și Publi24 o nouă afacere de succes care a luat amploare după ce ieșenii au migrat în mediul rural de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. Proprietar Nu m-am așteptat să se vândă așa repede
Anunțuri pe OLX cu câini din diverse rase scoși la vânzare de proprietarii din Iași care cer între 1.000 și 2.500 de lei pentru fiecare pui de rasă

Vânzarea câinilor pe OLX și Publi24 a devenit o nouă afacere de succes pentru crescătorii de animale din Iași. Potrivit iubitorilor de animale care au postat anunțuri pe Internet, cererea din partea clienților este mare și o pun pe seama faptului că o parte dintre ieșeni s-au mutat în mediul rural, în ultimele luni, din cauza pandemiei de COVID-19. Puii de rasă s-au vândut cu prețuri cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei

Crescătorii de animale din Iași au fost luați prin surprindere de cererea mare din partea clienților după ce au postat anunțurile de vânzare a puilor pe site-urile OLX și Publi24. Aceștia susțin că la scurt timp după ce au scos la vânzare cățeii, au fost asaltați de telefoane din partea clienților, ceea ce nu s-a mai întâmplat în alte dăți când aveau anunțuri pe Internet. Pe site-urile OLX și Publi24 sunt zeci de anunțuri ale crescătorilor de câini din rasele Cane Corso, Labrador, Yorkshire, Ciobănesc German, Ciobănesc de Bucovina sau Saint-Bernard și Bichon, care scot la vânzare puii.

O nouă afacere de succes a apărut în Iași după ce proprietarii de animale au postat anunțuri pe OLX sau Publi24

Unul dintre ieșeni, care vinde 4 pui din rasa Ciobănesc German, susține că a vândut deja 3 pui și mai are doar unul pe care ar putea să îl vândă în curând, fiind „promis” unui potențial client.

„M-a rugat să îl țin o zi, două, până reușește să cumpere ce are nevoie pentru creșterea lui. Am dat în câteva săptămâni cei 3 pui de Ciobănesc German cu 250 de euro bucata. Nu m-am așteptat să se vândă așa repede. Ultima dată când am avut la vânzare 3 pui am stat cu ei până au făcut două luni și jumătate și după aceea i-am împărțit pe la prieteni, pentru că nu puteam să-i cresc pe toți. Am deja 3 câini din rase diferite”, susține Ionuț Petre, unul dintre ieșenii care au postat anunțul pe OLX.

Proprietar: „M-au sunat părinții că vor un animal de companie pentru copiii lor, pentru că stau acum la casă”

Acesta mai spune că acum cererea este mai mare din cauză că o parte dintre ieșeni s-au mutat în mediul rural cu copiii.

„M-au sunat părinții că vor un animal de companie pentru copiii lor, pentru că stau acum la casă, fac școala online și se plictisesc. Vor o ocupație, să le mai treacă timpul. Le-am explicat faptul că este costisitor să crești un câine din această rasă, că e un suflet, și nu poți să îl iei doar ca să aibă copilul o ocupație. Dar am stabilit de comun acord să ținem legătura, să mai vin în vizită la ei, să fiu sigur că totul e ok”, mai spune Ionuț Petre.

Proprietarii de câini de rasă, din Iași, au vândut puii cu prețuri cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei

Un alt ieșean care are acasă 3 câini Saint-Bernard, femele, a scos la vânzare puii cu 1.699 de lei. Acesta spune că acești câini sunt pretențioși și de aceea nu a vrut să îi vândă oricui.

„M-au sunat mulți oameni să vând puii. Doi pui. Dar nu am acceptat până nu am văzut că au toate condițiile să îi crească. Cred că au vrut să aibă copiii un pet, un animal de companie, cum e la modă acum. Doamnele m-au sunat și știau deja multe despre rasa asta, ceea ce m-a determinat să le vând puii. Doamnele mi-au spus că s-au mutat de două luni la casă, s-au decis greu dacă să cumpere animalele pentru copii și până la urmă au cedat”, susține R. Miron.

Proprietar: „Noi am avut 3 pui și i-am vândut când nici nu aveau o lună”

Câinii de talie mică care au fost scoși la vânzare pe OLX de crescătorii din Iași sunt din rasele Yorkshire și Bichon, cu prețuri cuprinse între 1.550 și 1.750 de lei. Proprietarii animalelor de companie care au vândut puii spun că părinții copiilor preșcolari au sunat pentru a se interesa de acești câini.

„Sunt copii care fac școala online sau care nu mai merg la grădiniță și părinții au vrut să le găsească o ocupație. E important să-i responsabilizeze de mici. Noi am avut 3 pui și i-am vândut când nici nu aveau o lună. Foarte repede i-am vândut anul acesta”, spune Petru Straton.

Specialiștii atrag atenția asupra comercializării câinilor de rasă pe Internet, pe diverse site-uri

Medicii veterinari atenționează clienții că trebuie să fie foarte atenți la ceea ce cumpără de pe Internet mai ales că sunt situații când puii nu sunt în realitate așa cum sunt prezentați în poze, nefiind de rasă, și trebuie să aibă neapărat carnet de sănătate.

„Dacă acele animale sunt vândute cu carnet de sănătate, proprietarii câinilor sunt înscriși în registrul câinilor cu stăpân, nu este o problemă că se vând acești câini pe Internet. Însă, în spatele anunțurilor, pot fi și canișe neacreditate care pot să vândă animalele de companie”, susține Mihaela Doina Toma, vicepreședintele Colegiului Medicilor Veterinari din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu