Sport

Varianta-surpriză la care se gândește UEFA pentru a încheia sezonul: Final 8 în Liga Campionilor și Europa League

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Varianta-surpriză la care se gândește UEFA pentru a încheia sezonul Final 8 în Liga Campionilor și Europa League

UEFA va decide astăzi viitorul cupelor europene și al Euro 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, iar una dintre variantele luate în calcul pentru încheierea sezonului este total surprinzătoare.
BBC susține că forul continental se gândește ca sezonul din Liga Campionilor și cel din Europa League să se încheie cu câte un Final 8 care să fie organizat în orașele care au primit organizarea finalelor competițiilor.

Astfel, cele opt sfertfinaliste din UCL se vor lupta pentru trofeu la Istanbul, iar ultimele opt echipe rămase în UEL vor face același lucru în Polonia, la Gdansk.
Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa într-o singură manșă, aceasta fiind soluția prin care UEFA speră să încheie competițiile continentale în acest sezon.

Euro 2020 ar putea fi amânat cu un an

Varianta despre care scrie BBC vine după cea a unui Final 4 pentru UCL și UEL, cu semifinalele și finalele programate în Turcia și Polonia.

Retururile optimilor de finală din cupele europene, din această săptămână, au fost amânate de UEFA din cauza pandemiei de COVID-19. Mai sunt de jucat 14 meciuri din faza optimilor de finală, în condițiile în care duelurile Sevilla – Roma și Inter – Getafe, de săptămâna trecută, au fost și ele amânate.
UEFA va amâna în schimb, cel mai probabil, Europeanul din această vară pentru 2021, pentru ca formațiile de club să poată încheia în timp actualul sezon, susțin jurnaliștii englezi.

Adauga un comentariu