Boli si tratamente

Varicele pot duce la deces: cand se intampla asta

Publicat: 26 oct. 2019

Varicele pot duce la deces. Varicele sunt vene deteriorate în care sângele circulă prost. Ele sunt albăstrui, dilatate și răsucite și pot fi mai mult sau mai puțin proeminente.

Se estimează că 15% la 30% din populație are vene varicoase. Femeile sunt de 2 – 3 ori mai afectate decât bărbații.

Cel mai adesea, varicele se formează pe picioare. De asemenea, pot apărea în regiunea vulvei (varice vulvare) sau a scrotului (varicocelele).

Varicele sunt permanente. Nu pot fi vindecate, dar majoritatea pot fi eliminate prin diferite intervenții. În plus, este posibil să ameliorați simptomele asociate cu acesta și să preveniți formarea altor vene varicoase, precum și problemele care pot apărea.

Tipuri de vene varicoase

În 95% din cazuri, varicele afectează venele safene, adică venele superficiale care urcă de-a lungul piciorului și venele colaterale. Aceste vene varicoase sunt rezultatul unui set de factori de risc (ereditate, greutate în exces, sarcină etc.).

La minoritatea oamenilor, varicele sunt cauzate de inflamația unei vene profunde (flebita profundă) care ajunge în cele din urmă la rețeaua venelor superficiale.

Persoanele cu varice suferă de insuficiență venoasă cronică. Aceasta înseamnă că sistemul lor venos are dificultăți în a reveni sângele la inimă.

Primele semne: durere, furnicături și senzație de greutate la nivelul picioarelor; crampe la nivelul gambei, umflături la glezne și picioare. Poate fi și mâncărimi. Aceste simptome sunt amplificate atunci când omul rămâne în picioare sau stă mult timp fără să se miște;
Apariția varicozelor, apoi varice: varicozitățile ating venele foarte mici. Nu sunt proeminenți și arată ca o pânză de păianjen. De obicei, nu sunt dureroase. În ceea ce privește varicele, acestea sunt vene mai mari și mai dilatate. Adesea sunt însoțite de simptome legate de primele semne ale insuficienței venoase: furnicături, greutate, umflare, durere etc.

Varicele pot duce la deces. Posibile complicații

Circulația slabă a venelor superficiale poate duce la:

Pielea maronie Ruperea vaselor mici de sânge determină invadarea țesuturilor din apropiere. Sângele astfel eliberat conferă zonelor pielii o culoare care variază de la galben la maro, de unde și numele său: dermatită ocră sau dermatită stază;
Ulcer. Se pot forma ulcere foarte dureroase pe piele, cel mai adesea în apropierea gleznelor. Pielea are anterior culoare maronie. Caută fără întârziere un medic;
Un cheag de sânge într-o venă (sau flebita) poate provoca dureri locale dacă vena afectată este o venă superficială. Este un semn important de avertizare, deoarece insuficiența venoasă mai avansată poate duce la flebite profunde și embolie pulmonară.
Atenție! O senzație de căldură însoțită de umflarea bruscă și de durere plictisită sau coapsa necesită consultații medicale de urgență.

Varicele pot duce la deces. Cauze

Venele transportă sânge la inimă din restul corpului. Varicele apar atunci când anumite mecanisme sau elemente ale sistemului venos se deteriorează.

Deteriorarea supapelor

Venele sunt prevăzute cu numeroase valve care acționează ca valve. Când venele se contractă sau sunt supuse acțiunii mușchilor înconjurătoare, valvele se deschid doar într-o direcție, forțând sângele să curgă spre inimă. Prin închidere, ele împiedică sângele să circule în sens invers.

Dacă valvele se slăbesc, sângele circulă mai puțin bine. Tinde să stagneze sau chiar să coboare în picioare, de exemplu. Acumularea de sânge dilată vena, iar vena devine varicoasă.

Pierderea tonusului muscular

În timpul mersului, revenirea sângelui la inimă este favorizată de mușchii picioarelor, care acționează ca o pompă asupra venelor profunde. Tonul muscular scăzut la nivelul picioarelor este un factor care contribuie la formarea varicelor.

Deteriorarea pereților venei

În repaus, pereții venei joacă, de asemenea, un rol important în întoarcerea sângelui în inimă. Eficacitatea lor depinde de capacitatea lor de a se contracta, de elasticitatea și de etanșeitatea lor. În timp, ele își pot pierde elasticitatea și tonul.

Pereții se pot deteriora și până la punctul de a deveni semi-permeabili. Sângele invadeaza în țesuturile înconjurătoare, provocând umflarea picioarelor sau a gleznelor, de exemplu.loading...

Adauga un comentariu