Remedii naturiste

Varza poate vindeca guta

Publicat: 30 mai 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Varza poate vindeca guta
7
In zilele noastre, varza este cunoscuta ca o leguma-medicament de exceptie. Nu numai ca este un rezervor de apa vie, dar ea mai contine si o serie de vitamine, minerale si alte substante esentiale bunei functionalitati a organismului, precum vitaminele A, B1, B2, B3 sau PP, B5, B6, B9, C, E, K, dar nu numai, mineralele Ca, Co, Cu, Mg, S, I, K, P, S, Zn si Na, proteine, glucoza, celuloza, zaharoza, fructoza si fibre, acestea din urma fiind foarte utile bunei functionari a intestinelor. Exista patru varietati de varza, deosebit de valoroase in scop terapeutic, iar acestea sint: varza alba, varza rosie, varza creata si varza de Bruxelles. 

Ce sa nu mananci daca ai guta
Varza creata, de exemplu, este renumita pentru capacitatea ei de a combate guta – determina eliminarea surplusului de acid uric din organism, regleaza functionalitatea organelor de asimilare si eliminare – si toate tipurile de cancer. Varza rosie si varza alba, atit de des utilizate in tara noastra, combat litiazele urinare si biliare, afectiunile genitale, constipatia si afectiunile sistemului nervos, precum nevrozele si depresiile, potrivit lumeamisterelor.com. Cel mai bine este sa con­sumati varza atit sub forma de salate, murata sau suc (250 ml de suc pe zi), cit si sub forma de decoct, ceaiul de varza combatind semnificativ si chiar vindecind afectiuni precum bronsitele cronice sau nu, emfizemul, astmul etc. 

Cum sa tratezi reumatismul si guta cu hrean
 
De asemenea, decoctul de varza este foarte util in orice fel de raceala si in gripe. Acesta se obtine prin adaugarea la un litru de apa a 100 g de varza tocata marunt, care se fierbe apoi timp de 20 de minute, la final strecurindu-se si pastrindu-se intr-un alt recipient, acoperit. Se vor bea trei cani de ceai pe zi, indulcit cu miere de tei (contine peste 400 de substante organice vitale organismului), aceasta la rindul sau avind puternice proprietati antiinflamatorii, antipiretice, antigripale si decongestive. 

Primele semne ca suferi de guta si cum se manifesta criza bolii
 
Din punctul de vedere al utilizarii externe a verzei, trebuie stiut ca ea actioneaza miraculos in patologii ale sinilor, unde se vor folosi cataplasme, care se vor obtine prin strivirea frunzei de varza cu ajutorul unei sticle, dupa care se aplica imediat pe piele, in locul afectat, fixindu-se respectiva frunza cu ajutorul unui pansament sau al unei fese, in functie de zona afectata si de marimea ei. Cura se va efectua pina la vindecarea locala a afectiunii tratate, cu mentiunea ca este obligatoriu si un regim alimentar adecvat patologiei pentru obtinerii vindecarii dorite.
Adauga un comentariu