Actualitate

Vasile Dîncu a anunţat că România nu va livra arme letale Ucrainei

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Vasile Dîncu a anunţat că România nu va livra arme letale Ucrainei
Vasile Dîncu a precizat că România nu va livra arme letale Ucrainei

România nu va livra arme letale Ucrainei. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, care a declarat, miercuri, 27 aprilie, că în urma vizitei sale la Kiev nu s-au luat decizii concrete, iar ţara noastră nu va trimite armament către Ucraina.

România nu va livra arme letale Ucrainei, Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu,
Legat de o posibilă vizită a acestuia la Kiev, ministrul a punctat că are o invitație din partea omologului său şi că, atunci când va avea timp, se va deplasa în regiune

România nu va livra arme letale Ucrainei

În urma vizitei sale la Kiev, Vasile Dîncu a precizat că România nu va livra arme letale Ucrainei. Ministrul Apărării a precizat că subiectul principal al discuţiilor cu ucrainenii au fost nevoile specifice pe care le are Ucraina în acest moment, în special coordonarea şi solidaritatea.

” Nu s-au luat decizii concrete, dar au fost decizii importante pentru viitor. Nu numai în acest moment în care trebuie sprijinită Ucraina în faţa unei invazii, ci trebuie să vedem ce vom face în viitor în această zonă, în lume, în general. (…) Suntem cel mai important hub umanitar şi nu avem în acest moment discuţii legate de arme, de trimiterea de material letal”, a spus Dîncu, la Cercul Militar Naţional.

Ministrul Apărării Dîncu a menţionat că delegaţia română a avut ocazia să se întâlnească cu principalii actori ai apărării din Ucraina, cu ministrul ucrainean Oleksii Reznikov şi cu colaboratorii săi cei mai importanţi.

„O vizită normală, mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. România, însă, a dat din prima zi a războiului semne de solidaritate şi gesturi concrete de solidaritate. Acest gest al delegaţiei noastre a completat, să spunem aşa, ajutorul pe care îl dăm, printr-o întâlnire simbolică, acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina”, a afirmat ministrul Vasile Dîncu.

Vizita din Ucraina a ministrului Vasile Dîncu

În contextul vizitei de lucru din Ucraina, ministrul Apărării Vasile Dîncu a subliniat faptul că România va acorda în continuare ajutor țării afectate de război. Ministrul Dîncu a menţionat că cei doi oficiali au dat un exemplu de solidaritate. Legat de o posibilă vizită a acestuia la Kiev, ministrul a punctat că are o invitație din partea omologului său şi că, atunci când va avea timp, se va deplasa în regiune

”O vizită normală, mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. România a dat din prima zi a războiului semne de solidaritate şi gesturi concrete de solidaritate. Acest gest al delegaţiei române a completat, să zic aşa, ajutorul pe care îl dăm, printr-o întâlnire simbolică, acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina”, a spus Dîncu.

Reamintim faptul că Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au efectuat o vizită oficială în Kiev unde au avut întrevederi cu președintele Ucrainei dar şi cu omologii săi. Oficialii ucraineni și români au discutat despre o colaborare economică şi despre sprijinul în războiul pe care Ucraina îl poartă. Președintele Volodimir Zelenski a apreciat conversația pe care a purtat-o cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și le-a mulțumit celor doi pentru susținerea în special din punct de vedere umanitar.

Așadar, în contextul vizitei sale din Ucraina, ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunţat că România nu va livra arme letale Ucrainei.

Comentarii
  • Acest țigan, a ajuns ministru la intervenția specială a “FundatieiCox”, din Georgia Atlanta. Am dovezi, dar prostii au pus botul in troaca acestor porci. Blestemat sa fii “coxule” sorosist. Te am înregistrat când ii atacau pe americani. Dacă ieșite Trump, pleacă repede din America.

Adauga un comentariu