Local

Veste bună pentru locuitorii din Valea Lupului: Aproape 5 milioane de euro pentru 22 de drumuri! Liviu Dulgheru: „De aproape un an stau pe capul celor de la CNI”

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste bună pentru locuitorii din Valea Lupului Aproape 5 milioane de euro pentru 22 de drumuri Liviu Dulgheru De aproape un an stau pe capul celor de la CNI
Liviu Dulgheru a anunțat că proiectul prin care se vor asfalta 22 de străzi din Valea Lupului a fost aprobat de Ministerul Dezvotării

Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul prin care vor fi asfaltate 22 de drumuri din Valea Lupului. Primarul Liviu Dulgheru a „stat pe capul celor de la Compania Națională de Investiții (CNI)” aproape un an, pentru a-i aproba proiectul. Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul prin care se alocă fonduri de aproape 5 milioane de euro, pentru 22 de drumuri din comună

Edilul a anunțat că a fost aprobat proiectul prin care vor fi asfaltate 22 de drumuri din Valea Lupului. Acestea sunt drumurile care au fost afectate de calamități în 2021. Proiectul va începe imediat după ce documentațiile necesare vor fi finalizate. Primarul preconizează că licitațiile se vor finaliza la începutul anului 2023.

Aproape 5 milioane de euro, pentru 22 de drumuri din Valea Lupului

Liviu Dulgheru, primarul din Valea Lupului, a anunțat faptul că Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul prin care se alocă fonduri de 4.8 milioane de euro pentru asfaltarea a 22 de drumuri din comună. Acesta s-a arătat încântat de reușita proiectului și a transmis că este dovada că Valea Lupului este o parte importantă din zona metropolitană.

„De aproape un an stau, la propriu, pe capul celor de la CNI pentru a-i convinge că avem nevoie de această investiție! În ultimele patru săptămâni, cel puțin, mi-am pus la bătaie tot timpul și toată energia pentru acest proiect. Am adus la timp toate documentele solicitate și, în plus, am lămurit orice întrebare pe care reprezentanții CNI și cei ai Ministerului Dezvoltării au avut-o, i-am făcut să înțeleagă faptul că și comuna Valea Lupului este o prioritate!”, spune Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului.

Primarul nu a omis să mulțumească întregii echipe administrative din comuna Valea Lupului pentru organizare și pentru orele suplimentare de muncă. Acesta a transmis localnicilor din comună că va încerca, prin orice mijloace, să dezvolte această comunitate, într-un mod armonios.

Dezvoltare armonioasă, pentru o comunitate în dezvoltare continuă

Proiectul include cele mai importante 22 de artere de drum care, la momentul actual, sunt drumuri de piatră sau cu asfalt deteriorat. Lucrările efective vor demara la începutul anului 2023, când, prin licitație publică, organizată de CNI, va fi aleasă o companie de construcții.

„Potrivit calendarului, primăria Valea Lupului urmează să scoată la licitație proiectarea. Imediat ce vom avea proiectul tehnic, acesta va fi aprobat prin ordin de ministru. Ulterior, CNI va organiza licitația publică pentru a atribui contractul privind execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor. Sper din tot sufletul ca la începutul noului an să avem un constructor desemnat și, astfel, lucrările să înceapă în primăvara anului viitor!”, adaugă primarul comunei Valea Lupului, Liviu Dulgheru.

Primarul din Valea Lupului consideră că aceasta este a doua cea mai importantă finanțare pe care a reușit să o obțină comuna. De asemenea, acesta așteaptă cu interes să vadă ce fonduri vor fi alocate prin programul „Anghel Saligny”. În cadrul acestui program, primăria a solicitat finanțare pentru alte sectoare de drum.

Pe 27 iulie 2022, Liviu Dulgheru a anunțat că vor fi alocate aproape 5 milioane de euro pentru 22 de drumuri din Valea Lupului, din fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Acesta consideră că demersul în cauză dovedește că Valea Lupului este un sector important din zona metropolitană, în continuă dezvoltare.

Adauga un comentariu