Titlurile zilei

Veste importantă pentru toți șoferii ieșeni! Imagini în premieră cu proiectul care va debloca toată circulația dinspre Ciurea spre Iași. Schița investiției care poate „aerisi” traficul rutier din cea mai blestemată zonă de către șoferi – FOTO

Publicat: 28 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste importantă pentru toți șoferii ieșeni Imagini în premieră cu proiectul care va debloca toată circulația dinspre Ciurea spre Iași. Schița investiției care poate aerisi traficul rutier din cea mai blestemată zonă de către șoferi - FOTO
Consiliul Județean a stabilit varianta traseului de pe DJ 248 între comuna Ciurea și municipiul Iași, șoseaua urmând a fi extinsă la 4 benzi pe o porțiune de 3,3 kilometri

Proiectul de trafic care va debloca traficul rutier din zona Ciurea către municipiul Iași a fost lansat oficial de către Consiliul Județean. Autoritățile au întocmit și primele schițe ale proiectului cuprins între capătul cartierului CUG și intersecția cu centura Iașului, pe o distanță de 3,3 kilometri. Proiectul de pe drumul județean 248 ar urma să fie extins la 4 benzi, pentru descongestionarea traficului rutier

Veste importantă pentru toți șoferii din municipiul Iași! Unul dintre cele mai aglomerate drumuri de la ieșirea din oraș va fi modernizat complet. Este vorba despre șoseaua DJ 248 pe ruta Iași – Vaslui. În calcul intră primii 3,3 kilometri din acest drum, de la intersecția cu zona Valea Adâncă, până la cea cu centura municipiului Iași, de la Lunca Cetățuii.

Recent, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) a scos la licitație proiectarea acestei porțiuni de drum, licitație derulată la pachet cu studiile pentru alte șosele din județ. În ceea ce privește drumul județean 248 pe porțiunea respectivă, au fost întocmite primele schițe, proiectul final urmând a fi prezentat peste câteva luni.

Iată cum arată porțiunea din drumul județean cuprins între Ciurea și Iași!

Autoritățile județene au arătat și în ce va consta investiția care va debloca traficul rutier de la ieșirea din municipiul Iași.

„Am scos la licitație contractul de achiziție a serviciilor de proiectare pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru acest drum. Vorbim despre elaborarea de studiu topo, studiu geotehnic, expertiza tehnică, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, pentru modernizarea drumului județean 248, limita municipiului Iași – intersecție centura Iași”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

Pe porțiunea celor 3,3 kilometri, o situație aparte este cea dinspre Horpaz, unde șoseaua se îngustează și apare aglomerația. În aceste sens, cei de la Consiliul Județean au arătat că după ce va fi întocmit proiectul tehnic se va vedea dacă este nevoie și de exproprieri de terenuri.

Șoseaua va fi extinsă la 4 benzi

Conducerea Consiliului Județean Iași a precizat că, prin acest proiect, se dorește deblocarea traficului rutier spre municipiului Iași. De altfel, primele măsuri au fost luate încă din vara acestui an.

„Este un pas concret pe care îl facem în implementarea proiectului prin care vom reuși să lărgim la 4 benzi această arteră rutieră, pe o distanță de 3,3 kilometri. Astfel, vom debloca intrarea în municipiul Iași dinspre comuna Ciurea, actualmente aceasta fiind una dintre cele mai stringente probleme a comunităților din zonă”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Varianta finală a traseului din DJ 248 Iași – Vaslui

Proiectul de lărgire a șoselei pornește de la kilometrul 4+345 (limita municipiului Iași) și se oprește la kilometrul 7+760, la intersecția cu șoseaua de centură de la Lunca Cetățuii. Primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu, a precizat că, pe teritoriul localității, nu sunt probleme cu lărgirea șoselei respective.

„În zona noastră sunt toate rețelele de utilități, însă drumul este destul de larg și nu cred că vor fi probleme în ceea ce privește alți proprietari de terenuri. Consiliul Județean are toate documentele necesare, iar lucrurile sunt clare”, a precizat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Pe de altă parte, Dan Niță, primarul comunei Miroslava, nu a putut fi contactat pentru a explica situația din zona Horpaz, de pe teritoriul comunei respective. Împreună cu acest proiect, CJ Iași a scos la proiectare și alte drumuri județene, valoarea totală fiind de circa 600.000 de lei.

Adauga un comentariu