Titlurile zilei

Veste uriașă pentru șoferii din Iași. Drum cu patru benzi la ieșirea din cartierul CUG spre șoseaua de centură. Soluții pentru descongestionarea celei mai aglomerate artere la intrarea în oraș – FOTO

Publicat: 26 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste uriașă pentru șoferii din Iași. Drum cu patru benzi la ieșirea din cartierul CUG spre șoseaua de centură. Soluții pentru descongestionarea celei mai aglomerate artere la intrarea în oraș - FOTO
Consiliul Județean vrea să extindă DJ 248 la o șosea cu patru benzi între cartierul CUG și Lunca Cetățuii (Ciurea). Șoseaua din Iași este una dintre cele mai aglomerate, mii de șoferi fiind nevoiți să stea zeci de minute la cozi infernale

Șoferii din zona municipiului Iași ar putea circula pe o șosea cu patru benzi la ieșirea din zona cartierului CUG. Conducătorii auto care intră pe drumul județean DJ 248 Iași – Vaslui ar urma să circule pe o arteră lărgită până la intersecția cu șoseaua de centură. Proiectul va fi gestionat de Consiliul Județean Iași

Veste importantă pentru conducătorii auto care circulă în zona metropolitană a municipiului Iași. Șoseaua DJ 248 A Iași – Vaslui ar urma să fie lărgită la ieșirea din cartierul CUG spre intersecția cu șoseaua de centură din zona Lunca Cetățuii, comuna Ciurea. Zona de la ieșirea din municipiul Iași spre Lunca Cetățuii, trecând și prin Horpaz, comuna Miroslava, este una din cele mai aglomerate. Mii de șoferi stau zilnic zeci de minute în trafic pentru a putea intra în municipiul Iași. În aceste condiții, autoritățile vor să treacă la lărgirea șoselei reabilitate acum câțiva ani cu fonduri europene.

Drum cu 4 benzi între cartierul CUG și Lunca Cetățuii

Traseul DJ 248 Iași – Vaslui este cel mai mare chin pentru conducătorii auto. Zona dinspre Lunca Cetățuii până în intersecția din Podu Roș a devenit un real coșmar. În aceste condiții, s-a decis ca șoseaua să poată fi extinsă. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, a explicat și cum s-a ajuns la o asemenea situație.

„Identificăm soluții pentru a descongestiona traficul care se formează la intrarea în Iași din zona metropolitană. Împreună cu vicepreședintele Sorin Afloarei, primarul comunei Miroslava, Dan Niță, și directorul DJADP Iași, Ciprian Ciucan, am evaluat câteva posibilități de lărgire a drumului DJ 248. Este vorba despre drumul din capăt CUG până la intersecția cu șoseaua de centură, explorând variantele posibile de a extinde drumul până la patru benzi de circulație”, a precizat Costel Alexe, șeful CJ Iași.

Dezastrul de pe drumul județean Iași – Vaslui

Porțiunea de drum din CUG până la Lunca Cetățuii face parte din DJ 248 Iași – Vaslui. Șoseaua a fost reabilitată în urmă cu câțiva ani din fonduri europene, însă lucrarea a început să se crape. Drumul județean pleacă de la ieșirea din municipiul Iași, trece prin comunele Miroslava, Ciurea, Mogoșești- Iași, Grajduri și Scânteia (județul Iași) și Rebricea și Vulturești (județul Vaslui). Din cauza unui litigiu între CJ și firma Transmir SRL Murgeni (cea care a reabilitat șoseaua), DJ 248 A nu poate fi reabilitat. Firma din județul Vaslui a cerut returnarea garanției blocată de CJ, disputa ajungând în instanță. Până atunci însă, șoseaua va rămâne plină de gropi.

CJ vrea investiții pe drumurile din zona metropolitană Iași

În plus, șefii administrației ieșene au indicat faptul că și alte artere din zona metropolitană Iași urmează să fie reabilitate pentru a corespunde nevoilor actuale de trafic.

„Zona metropolitană s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar infrastructura rutieră trebuie să țină și ea pasul cu acest ritm și să corespundă nevoilor actuale”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Doar că și în acest caz sunt o serie de probleme. Un caz special este cel al DC 26 B Cucuteni din comuna Lețcani. Șoseaua va face parte din viitoarea centură ușoară a municipiului Iași, proiect derulat de Consiliul Județean cu fonduri europene. Numai că reabilitarea drumului din Lețcani cade în sarcina comunei respective, autoritarea locală neavând însă suficiente fonduri.

Adauga un comentariu