Sport

Veste mare pentru tenisul românesc! România va organiza un nou turneu WTA! Winners Open va avea loc între 1 și 8 august

Publicat: 05 mai 2021
turneu WTA
România va avea în acest an, din nou, un turneu în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), Winners Open, la Cluj-Napoca, în august.

România va avea în acest an, din nou, un turneu în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), Winners Open, la Cluj-Napoca, în august, au anunțat, marți, organizatorii, echipa Sports Festival.
Primul turneu WTA din istoria orașului Cluj-Napoca va avea loc între 1 și 8 august, la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură. După o primă ediție în 2020 (cu premii de 30.000 de dolari), Winners Open va primi în luna august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA. Competiția se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu și dublu, premii de 235.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federația Română de Tenis și cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor.

Turneul de tenis Winners Open va fi vizibil în peste 150 de țări

Turneul va avea difuzare și vizibilitate globală în peste 150 de țări, se arată în comunicat.

„În ultimii ani s-a mai tatonat ideea de a aduce un turneu WTA la Cluj, în BT Arena”, au dezvăluit organizatorii.

La Cluj s-a stabilit deja un record de audiență la un meci de tenis în sală, record atins de două ori în ultimii ani: 10.000 de spectatori la Fed Cup 2018, la meciul dintre România și Elveția și al doilea sold-out a fost la meciul demonstrativ din cadrul Sports Festival 2019 care i-a avut protagoniști pe Simona Halep/Marius Copil și Daniela Hantuchova (Slovacia)/Fabio Fognini (Italia). Perioada impune măsuri sporite de siguranță, astfel că turneul se va desfășura în aer liber, la Winners Sports Club.

„Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriașă atât pentru noi ca organizatori, cât și pentru Cluj-Napoca și mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect. Winners Open va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august și cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top. Am depus foarte multă pasiune în proiectele din care fac parte, Winners Sports Club și Sports Festival, iar acest turneu le unește și le ridică ștacheta și mai sus”, a declarat fostul tenisman Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.

„Este o veste excepțională pentru orașul nostru că în luna august vom avea aici, acasă, un turneu de tenis de talie mondială! Cluj-Napoca și-a dobândit treptat statutul de oraș al sportului, atât prin prisma acestor competiții sportive internaționale de anvergură, cât și prin investițiile în infrastructura sportivă și sprijinul oferit federațiilor sportive sau organizațiilor clujene din domeniul sportului. Toți acești factori contribuie la dezvoltarea ramurilor sportive profesioniste din oraș, dar și a sportului de masă, dedicat publicului larg. Această competiție va reuși cu siguranță să pună Clujul pe harta internațională a tenisului feminin și ne va oferi oportunitatea să vedem în teren jucătoare din elita tenisului mondial. Felicit pe această cale echipa care stă în spatele acestui turneu unic în istoria orașului și le doresc mult succes în a aduce în comunitatea clujeană esența tenisului de cea mai înaltă calitate”, a spus, la rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani și fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din anul 2020

În 2020, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani și fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din anul 2020 (2-5 iulie). Competiția a fost atractivă pentru șase nume mari ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru. Gabriela Ruse a câștigat marele premiu de 10.000 de dolari și a avut șansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.
Ultimul turneu WTA desfășurat în România a fost Bucharest Open, în 2019, când kazaha Elena Rîbakina a învins-o în finală pe Patricia Țig, la Arenele BNR din Capitală.

Adauga un comentariu