National

Vești bune pentru locuitorii Capitalei. Gabriela Firea a făcut anunțul

Publicat: 28 aug. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a demonstrat că în ciuda problemelor de ordin economic întâmpinate de instituția pe care o conduce, aceasta a semnat un acord pentru continuarea acordării stimulentelor acordate pentru deversele categorii de persoane defavorizate.

”La birou. Am semnat documente importante dar si plati fara de care viata ar fi mai grea. Știu că mulți dintre beneficiarii programelor noastre sociale sunt îngrijorați cu privire la plata stimulentelor acordate diverselor categorii de persoane defavorizate și ne pun întrebări legate de ceea ce urmează să se întâmple.
Așa cum am spus în repetate rânduri, pentru mine acordarea acestor stimulente este o prioritate, mai ales că vad din mesajele dumneavoastră cât de importante sunt pentru a vă ușura un pic existența.

Și în această lună am reușit să plătim aproximativ 7,2 milioane de euro pentru copiii și adulții cu dizabilități din Capitală, în ciuda dificultăților financiare cu care ne confruntăm în această perioadă.

Pentru mine și pentru echipa mea, oamenii vor fi întotdeauna pe primul loc!”, scrie Gabriela Firea.

Gabriela Firea critică decizia Ministerului Sănătății: ”Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui”

Gabriela Firea critică decizia Ministerului Sănătății: ”Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui”. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a arătat că elevii care vor avea simptome de răceală trebuie să fie izolați singuri într-o clasă, până la sosirea părinților, iar apoi să fie duși la spital, pentru a fi testați pentru COVID-19. Tocmai de acees, Gabriela Firea a abordat subiectul și a arătat că nu este de acord cu această decizie.

”Președintele a declarat că profesorii își vor cumpăra măști și că doar anumiți copii vor primi măști gratuite. Au venit premierul și vicepremierul și au spus că doar copiii proveniți din familii vulnerabile vor primi măști. Eu am întrebat cine sunt acele familii vulnerabile și cum se decide? Vă dați seama ce discriminare?

Eu am donat azi 100.000 de măști. Sun cumpărate din banii pe care eu și colegii mei i-am donat pentru campanie și am decis să nu îi folosim pentru flyere, ci să cumpărăm măști pentru copiii și profesorii care își uită masca acasă, le rup. le uită sau nu au, pur și simplu.

Gabriela Firea critică decizia Ministerului Sănătății: ”Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui”

Sunt împotriva deciziei Ministerului Sănătății care a decis că dacă un copil va strănuta în casă, va fi izolat și va fi dus în spital, unde va fi testat. Am pregătit un laborator cu 23 de aparate doar pentru copii și profesori, ca să nu stea la coada DSP. Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui, iar apoi să nu mai fie reprimit în colectiv, pentru că toți copiii îl vor privi ca pe un paria, vor spune că are COVID.”, a declarat Gabriela Firea, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Nicușor Dan, despre acțiunea Gabrielei Firea: ”A distribui măști în campanie electorală este o josnicie!”

Din cauza faptului că Gabriela Firea, primarul Capitalei a luat hotărârea de a dona 100.000 de măști pentru elevii din București, Nicușor Dan a avut o reacție acidă. El nu este de acord cu distribuirea măștilor în plină campanie electorală.

”Vreau să fiu bine înțeles: există nevoia de măști pentru elevi în școală și este de competența autorităților locale. Dacă Primăria Capitalei nu era în faliment probabil că ar fi distribuit măștile în mod instituțional. A distribui măști în campanie electorală este o josnicie!”, a spus Nicușor Dan.

Adauga un comentariu