Local

Viaţă de nababi pentru proxeneţii care racolau fete în Marea Britanie: Case, maşini de lux şi o groază de bani câștigati din umilirea fetelor – FOTO

Publicat: 26 aug. 2020
Viaţa de lux pentru proxeneţii care racolau fete în Marea Britanie
Viaţa de lux pentru proxeneţii care racolau fete în Marea Britanie

Viaţa de lux pentru proxeneţii care racolau fete în Marea Britanie. Aceştia trăiau ca nababii înconjuraţi de cele mai bune condiţii, cele mai scumpe maşini dar şi de sume impresionante de bani. DIICOT Iaşi a reţinut în cursul zilei de 25 august 2020 trei cetăţeni de etnie rromă care au calitatea de suspect într-un dosar de proxenitism. Se pare că aceştia racolau fete şi le trimiteau în Marea Britanie, acolo unde le obligau să se prostituieze.

Viaţa de lux pentru proxeneţii care racolau fete în Marea Britanie

Lucruri interesante ies la iveală. Anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii la câteva locaţii din Iaşi, dar şi la casa lor din Slobozia. Interlopii au fost reţinuţi de procurori şi fac obiectul unei cercetări penale într-un dosar de proxenitism. Procurorii le-au confiscat o maşină BMW X6 dar şi sume importante de bani. Oamenii legii care au descins în locuinţa celor trei au descoperit că aceştia duceau o viaţă în lux datorată condiţiilor pe care aceştia le aveau. În casă, conform unor surse, aveau marmură de cea mai bună calitate, dar şi obiecte fine de arhitectură.

Cei trei rromi din Slobozia trăiau bine în timp ce fetele erau umilite în Marea Britanie

Calvarul prin care treceau fetele obligate să se prostituieze în Marea Britanie era invers proporţional cu stilul de viaţa a celor trei rromi. Vorbim despre Gruia Acatrinei Ghiocel în vârstă de 57 de ani şi fii săi, Ioan Radu Acatrinei de 24 de ani şi Cornel Acatrinei în vârstă de 25 de ani. Cei trei duceau o viaţă lipsită de griji, iar banii erau la discreţie. Aceştia nu duceau lipsa de nimic, în timp ce fetele trimise în Marea Britanie erau deseori umilite, bătute şi obligate să se prostitueze. Oamenii legii au confiscat, în urma percheziţiilor domiciliare, o sumă totală de 40.000 de lei, dar şi un bolid de lux care valorează peste 40.000 de euro.

Suspecţii recrutau fetele prin metodă cunoscută ”loverboy”

Conform comunicatului DIICOT, se pare că suspecţii ar fi recrutat mai multe persoane prin cunoscută metodă loverboy. Sub pretextul că le găsea loc de muncă, tinerele recrutate erau ulterior transportate în Londra şi obligate, prin ameninţări dar şi agresiuni să se prostitueze:

” În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituţiei.”

Traficanţii îşi cumpărau autoturisme de lux din banii obţinuţi de pe urma fetelor

Traficanţii de carne vie obişnuiau să îşi cumpere bolizi de lux sau locuinţe din banii câştigaţi de persoanele traficate. Aceştia îşi însuşeau în totalitate profitul obţinut ilicit. Totuşi, în urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani, telefoane mobile dar şi inscrirusi cu valoare probatorie. După percheziţii, la sediul DIICOT Iaşi au fost aduşi pentru audieri mai multe persoane, se arată în comunicat:

” Sumele de bani câştigate de către victime erau însuşite în totalitate de către traficanţi și investite în locuințe și autoturisme de lux. În urma acțiunii, au fost ridicate mai multe sume de bani, un autoturism, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” se arată în comunicat.

Adauga un comentariu