National

Vicepremierul Raluca Turcan are speranțe mari: „Așteptăm ca în două săptămâni să se vadă deja efectele măsurilor pe care le luăm zilele acestea”

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 4 noiembrie, la B1 Tv, vicepremierul Raluca Turcan a transmis că măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus ar trebui să dea roade peste două săptămâni. Mai mult, ea a precizat că această creștere alarmantă a numărului de cazuri a fost prevăzută și, de aceea, s-au luat toate aceste măsuri.

„Așteptăm ca în două săptămâni să se vadă deja efectele măsurilor pe care le luăm zilele acestea. Noi prevedeam o creștere a numărului de cazuri și, de aceea, și până acum am luat o serie de măsuri ale căror efecte le-am monitorizat și cu fiecare localitate în care crește numărul de infectări facem două tipuri de analize: una a efectelor măsurilor luate până acum și, doi, ce măsuri mai putem lua astfel încât pandemia să fie ținută în anumite limite. Pandemia nu dispare, creșterea infectărilor va exista, totul este diminuăm, să limităm această creștere a infectărilor. Trendul este același la nivel internațional, nu face România excepție”, a spus Raluca Turcan.

Principala sursă de infectare cu SARS-CoV-2: evenimentele private

Luni seara, 26 octombrie, Raluca Turcan a anunțat care sunt principalele surse de infectare cu noul coronavirus: evenimentele private. Vicepremierul a declarat că, acolo unde rata de incidenţă a depăşit 3 la mia de locuitori, acestea au fost interzise.

„Sănătatea publică e prioritate 0. (…) Am închis şcolile unde incidenţa este peste 3 la mia de locuitori. N-am mai permis evenimentele private, care au fost pe toate analizele noastre principala sursă de infectare şi de extindere a infecţie. În localităţile cu incidenţa peste 3 la mia de locuitori s-au închis teatrele, cinematografele, avem măsuri de restricţie privind purtarea măştii. Şi poliţia îşi face datoria”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre ședința de Urgență convocată de Ludovic Orban: „Se discută măsurile care se prefigurează în special la nivelul localităţilor în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste 3”

Vicepremierul Raluca Turcan a menționat că Ludovic Orban, premierul României, a convocat, miercuri seara, la întoarcerea din vizita efectuată în Statul Israel şi Palestina, o şedinţă operativă cu privire la situaţia epidemiei de coronavirus cu factori de răspundere din Ministerul Sănătăţii, MAI, MApN şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Ședința are drept scop analizarea măsurilor care se prefigurează, în special, în localităţile cu rata de infectare de peste 3 la mie.

„Da, aşa este, premierul s-a întors dintr-o vizită oficială în Israel şi acum este la Palatul Victoria, cel mai probabil cu colegii mei, astfel încât să discute măsurile care se prefigurează în special la nivelul localităţilor în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste 3”, a declarat Raluca Turcan, miercuri seară, la B1 Tv.

Raluca Turcan a răspuns în acest fel, după ce a fost rugată să confirme informaţia potrivit căreia prim-ministrul a convocat o şedinţă operativă la Guvern, referitoare la situaţia epidemiei cu responsabili din Ministerul Sănătăţii, MAI şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Adauga un comentariu