Actualitate

Vicepremierul Sorin Grindeanu, infectat cu noul coronavirus

Publicat: 11 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vicepremierul Sorin Grindeanu infectat cu noul coronavirus
Ministrul Sorin Grindeanu s-a infectat cu virusul Covid-19. Acesta se simte bine în prezent

Viceprim-ministrul României, Sorin Grindeanu, s-a infectat cu noul coronavirus. Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul transporturilor urma să plece la Chișinău pentru a participa la o ședință comună a guvernelor, însă s-a anulat.

Ministrul Sorin Grindeanu ar fi trebuit să plece vineri, 11 februarie 2022, alături de premierul Nicolae Ionel Ciucă și mai mulți miniștri la Chișinău, pentru a participa la ședința comună a celor două Executive.

„Toți membrii delegației au fost testați PCR. Cei care sunt aici au rezultat negativ. Domnul Sorin Grindeanu nu este aici”, au declarat surse guvernamentale.

Mai mult decât atât, ministrul Transporturilor a decis să își anuleze toată agenda. Cabinele de la București și Chișinău se vor reuni în această ședință.

„Vom semna și Acordul de asistență nerambursabilă și majoritatea din această sumă va merge spre investiții în localități”, a anunțat premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița

Sorin Grindeanu, infectat cu Covid-19. Cum se simte vicepremierul

După ce s-a infectat cu noul coronavirus, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook unde a explicat că a contractat virusul, în ciuda faptului că este vaccinat anti-Covid-19 și a încercat prin toate metodele să se protejeze. Astfel, Grindeanu arată că în prezent simptomele pe care le are sunt ușoare și așteaptă finalul perioadei de carantină.

”După o perioadă intensă cu o ușoară stare de disconfort, pe care am pus-o inițial pe seama oboselii, s-a confirmat: sunt Covid pozitiv. Sunt vaccinat și m-am protejat în mod constant. Omicron are însă propriul „algoritm”. Simptomele sunt suportabile și aștept reîntoarcerea printre colegi. De altfel, regret că nu am participat la Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova! Ratez întâlnirea cu omologul meu Andrei Spînu de la Chișinău și semnarea a două Acorduri Inter-guvernamentale importante pentru infrastructura transfrontalieră a ambelor state. Să ne revedem sănătoși curând!”, scrie Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, infectat cu Omicron

Reamintim faptul că alt ministru al Cabinetului Ciucă, Virgil Popescu, a anunțat că s-au infectat cu SARS – CoV – 2 și au intrat în izolare.

Virgil Popescu a anunţat tot pe platforma de socializare Facebook că s-a infectat cu noul coronavirus, în data de 26 ianuarie 2022. În urma efectuării unui test PCR – RT s-a descoperit faptul că ministrul Energiei a contractat varianta Omicron.

Oficialul a avut o formă uşoară și a urmat tratamentul recomandat de medicul de familie. De asemenea, acesta le-a recomandat romanilor să aibă grijă, să poarte masca de protecţie şi să păstreze regulile de distanţare socială.

„De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid. Rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu câteva minute am primit și rezultatele la testul RT-PCR, care a confirmat că sunt infectat cu COVID – 19. Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici. Am făcut mai multe teste în ultima perioadă, ieri am avut test negativ”, a spus Virgil Popescu pe data de 26 ianuarie.

Vă aducem aminte că pe lângă infectarea cu Covid-19 a lui Sorin Grindeanu, și alți miniștri din Executivul Ciucă au fost testați pozitiv cu virusul care a creat ravagii la nivel mondial.

Adauga un comentariu