National

Victor Ciutacu, povestiri din izolare, după ce s-a infectat cu noul coronavirus: „Nu sunt prăbușit și, spre mirarea tuturor doctorilor, am încă miros și gust”

Publicat: 29 nov. 2020

Victor Ciutacu, realizator tv, a vorbit la România Tv, în direct, despre modul în care s-a infectat cu noul coronavirus și despre cum boala COVID-19 i-a schimbat percepția asupra vieții. În ciuda tuturor măsurilor pe care le-a luat, pentru a evita să se îmbolnăvească, Ciutacu a povestit că tot s-a infectat.

„Mă simt cât se poate de decent pentru stadiul bolii pe care-l parcurg. Din fericire, simptomele nu au fost acute, nu am trecut printr-un stadiu al bolii care să necesite spitalizarea sau un tratament mai complex. Aș putea spune că sunt bine, dat fiind că sunt atâtea sute de mii de oameni care parcurg cu greu această boală, put să spun că sunt un favorizat al sorții.

Mă rog, nu e nicio plăcere, dar asta este viața, dacă mi-a fost dat să trec prin povestea asta, deși sunt extrem de precaut, pe picioare le-om duce toate, încă nu mi-am încheiat socotelile cu viața, așa că nu scăpați voi de mine așa curând. Și am fost extrem de precaut, dovadă, faprul că niciuna dintre persoanele care au lucrat cu mine nu a fost testată pozitiv”, a explicat jurnalistul.

Victor Ciutacu: „M-a luat un frison”

Victor Ciutacu a relatat cum și când i-au apărut primele simptome. Astfel, acesta a reacționat imediat și a sunat la o clinică privată, care efectuează teste COVID-19 la domiciliu. Rezultatele au venit a doua zi: el – pozitiv, soția – negativ.

„Marți seara la 20.30, la 21.00 intram în direct, m-a luat un frison. Am luat două pastile, am venit să înregistrez prezentarea subiectelor emisiunii, pastilele și-au făcut relativ repede efectul, am intrat și în agitația emisiunii, două ore nu am avut nimic, am plecat acasă, am mâncat ceva, și pe la 1.00 noaptea m-a luat din nou frisonul. Am mai luat pastile, m-am băgat în pat și până dimineață am transpirat patru tricouri, am făcut patul leoarcă, și a doua zi. aveam 35,1, am zis, că merg la muncă.

Dar am simțit că mi se ridică temperatura și am zis s-o mai iau o dată. Și era acel fatidic 37,3. Am sunat la o clinică particulară, care face testele la domiciliu, au venit, ne-au testat, ne-au făcut toate analizele, iar a doua zi au venit rezultatele în plic: eu pozitiv, soția mea negativă”, a povestit Ciutacu.

Victor Ciutacu: „Nu sunt prăbușit”

Realizatorul tv spune că, din fericire, a contractat o formă ușoară a bolii și este în stare să o ducă pe picioare. Chiar și așa, el a fost nevoit să se izoleze într-o altă cameră, pentru a nu o infecta și pe soția sa.

„Nu sunt prăbușit și spre mirarea tuturor doctorilor am încă miros și gust. Soția m-a doftoricit, m-a îngrijit, Ea încearcă să stea cât mai departe de mine. Avem dormitoare separate, noroc că ne e plecat copilul la școală și ea a ocupat dormitorul copiilor, iar eu am rămas titular pe domiciliul conjugal. Ne întâlnim cât mai puțin în casă și cât mai de la distanță”, a mai adăugat Ciutacu.

Victor Ciutacu a declarat că l-a uimit valul de solidaritate, pe care oamenii l-au arătat când au vrut să îl ajute cu tot ce avea nevoie, pe perioada izolării.

”Am multe cuvinte de laudă pentru uriașul val de solidaritate. Nu credeam că pot fi atâția oameni care să se miște atât de repede și care nu doar să dea din gură, ci să facă. La mine a fost la ușă, vreme de două zile un adevărat pelerinaj, oameni care m-au anunțat că-mi trimit lucruri, de la mâncare, la medicamente, apă și tot ce mi-aș putea imagina fără se le cer eu și fără să le cer în prealabil. Mă anunțau când erau curierii pe drum.

Adauga un comentariu