Titlurile zilei

Victorie după victorie pentru cel mai de temut proxenet din Iași! După ce a fost condamnat la 18 ani de pușcărie, a fost eliberat și s-a apucat de vândut cocaină! Acum este din nou liber! (Exclusiv)

Publicat: 07 oct. 2020
Constantin Cojocaru a fost condamnat pentru trafic de persoane și este acuzat de trafic de droguri, însă, cu toate acestea, se află în libertate
Constantin Cojocaru este adus în fața judecătorilor de la Tribunalul Iași

Unul dintre cei mai tari traficanți de carne vie din Iași, care a fost condamnat aproape la două decenii de temniță, a fost prins vânzând droguri. Culmea, de curând, magistrații ieșeni au decis să îl lase în libertate. A fost arestat pentru proxenetism și condamnat la 18 ani de închisoare. Mai apoi a fost eliberat și s-a apucat de vândut droguri. Nu a stat însă prea mult închis, iar acum se află din nou în libertate

Unul dintre cei mai prolifici traficanți de carne vie din Iași a fost condamnat la prima instanță la 18 ani de pușcărie. Ulterior, procesul care îl privește pe Constantin Cojocaru , zis „Calcan”, a ajuns pe rolul Curții de Apel Iași. Între timp, în cursul anului 2018, ofițerii de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași l-au prins în flagrant pe individ.
De altfel, Constantin Cojocaru a și fost reținut, iar, mai apoi, arestat preventiv sub suspiciunea de trafic de droguri. Însă, la finele lunii iunie, magistrații au modificat măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar în cazul lui Constantin Cojocaru.

Constantin Cojocaru, trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc

În urmă cu câteva luni, Constantin Cojocaru a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT, sub acuzațiile de trafic de droguri de risc în formă continuată (17 acte materiale) și introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc în formă continuată. Deși inițial fusese arestat, judecătorii au considerat că nu se mai impune menținerea măsurii. Astfel, „Calcan” a fost pus sub control judiciar. De altfel, în urmă cu câteva zile, instanța a menținut această măsură, pe care individul a contestat-o.

„Instanța verifică și constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea din 26 iunie 2020 a Curții de Apel Iași și față de inculpatul Constantin Cojocaru”, au afirmat magistrații ieșeni.

Următorul termen al procesului de trafic de droguri a fost stabilit pentru data de 8 octombrie 2020, dar, cel mai probabil, dosarul va fi amânat din nou.

Ieșeanul, condamnat pentru că a dus fetițe „la produs”. Primarul din Mogoșești, martor în dosar

În urmă cu mai bine de un an, Constantin Cojocaru a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 18 ani de pușcărie, pentru lipsire de libertate, viol, complicitate la viol și trafic de minori în formă continuată. Ulterior, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Iași, sentința fiind contestată. În cadrul procesului, primarul PNL din Mogoșești-Siret, Damian Butnariu, a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu două fete de 17 ani, victime ale unei rețele de trafic de minori din zona Pașcaniului. Una dintre acestea fusese răpită de la școală chiar cu câteva ore înainte de a fi dată primarului, potrivit anchetatorilor.

„Persoana vătămată a formulat o plângere penală împotriva inculpatului A.B., susținând că, împreună cu sora sa, ar fi fost lipsite de libertate de acesta pe o perioadă de aproximativ o săptămână, interval în care ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale cu el și că ar fi fost traficată de inculpat, fiind obligată să întrețină relații sexuale cu o persoană numită D.B. (primarul comunei Mogoșești-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul”, au subliniat magistrații.

În dosar, individul acuzat că i-ar fi vândut minore lui Damian Butnariu, pe nume Adrian Buduroi, a fost condamnat la prima instanță la 15 ani de detenție, pentru trafic de minori, viol, lipsire de libertate și pornografie infantilă. De asemenea, instanța de fond a decis condamnarea lui Andrei Afloarei la pedeapsa de 9 ani de detenție, pentru viol și lipsire de libertate în mod ilegal.

Comentarii
Adauga un comentariu