Eveniment-Social

Victorie muncită pentru jucătorii de la Politehnica Iași. Sergiu Buș a fost decisiv după un „meci apatic” – FOTO

Publicat: 30 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Victorie muncită pentru jucătorii de la Politehnica Iași. Sergiu Buș a fost decisiv după un meci apatic - FOTO
Ieșenii au avansat o poziție în clasament după victorie

Băieții de la Politehnica Iași au obținut o victorie muncită în urma unei partide fără spectacol. Ieșenii i-au oprit pe clujeni din drumul spre play-off

Poli Iași a câștigat meciul cu U Cluj, cu scorul de 1-0, după ce Sergiu Buș a prins o execuție superbă. În afară de golul marcat de ieșeni și câteva ocazii în meci, spectatorii nu au avut prea multe de văzut. Însă scopul scuză mijloacele în acest caz, iar cele trei puncte sunt mai importante, având în vedere situația din clasament.

Victorie muncită pentru Poli Iași

S-a alergat mult, însă fără prea mare realizări în teren, mingea a stat mai mult la mijlocul terenului, ambele echipe având un joc încâlcit. Ieșenii au reușit să înscrie prin algerianul Rachid Bouhenna în minutul 16, însă golul a fost anulat pentru un offside milimetric de către arbitrii din camera VAR (Sistemul de asistență video).

După care cele două echipe nu prea au mai avut faze de poartă, o ratare din partea lui Harrison a fost singura fază notabilă în prima repriză. Cei doi tehnicieni au făcut mai multe schimbări, însă cursul jocului părea că se duce spre un 0-0. În minutul 86, Sergiu Buș își depășește un adversar printr-o fentă și înscrie de la 17 metri cu un șut imparabil. Clujenii au mai încercat să forțeze o egalare, însă nu au mai avut ocazii în afară de șutul lui Nistor.

„Victorie meritată, felicit băieții din suflet. Am văzut după joc, la bucuria din vestiar, un grup fantastic. Grupul a fost cel care a câștigat partida. Mă bucur pentru Sergiu, avea nevoie să marcheze, a reușit într-un moment important. A fost un meci echilibrat, dar așa sunt toate partidele, terenurile nu îți permit să faci un joc foarte spectaculos”, a precizat antrenorul Leo Grozavu după meci.

Leo Grozavu nu este îngrijorat

Deși era vizibil mulțumit de reușita echipei sale, Leo Grozavu nu consideră că situația din clasament este una dezastroasă. Cele mai importante meciuri pentru antrenor sunt după sezonul regulat. În momentul de față, ieșenii au 26 de puncte și o poziție în clasament, fiind pe locul 13. Ovidiu Sabău, antrenorul formației U Cluj, a fost extrem de dezamăgit după meci, mai ales că echipa sa avea șansa să urce pe locuri de play-off. Etapa viitoare, Politehnica Iași joacă vineri, 2 februarie 2023, la Botoșani.

„O altă înfrângere ne-ar fi tăiat moralul spre viitor. Campionatul regulat nu îți face nimic altceva, decât te pregătește pentru play-out. Dacă câștigi jumătate din partide, șansele să scapi de retrogradare sunt foarte mari. Înjumătățirea punctelor mi se pare o alegere foarte proastă, dar asta este situația”, a încheiat Leo Grozavu.

Poli Iași a obținut o victorie muncită la capătul unui meci extrem de dificil cu cei de la Universitatea Cluj.

Adauga un comentariu