Local

Nimeni nu ar mai fi crezut asta! Poli Iași se poate salva miraculos de la retrogradarea directă din Superligă. Iată variantele posibile – FOTO

Publicat: 07 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Nimeni nu ar mai fi crezut asta Poli Iași se poate salva miraculos de la retrogradarea directă din Superligă. Iată variantele posibile - FOTO
Ieșenii răsuflă ușurați până la meciul cu Petrolul

Poli Iași a câștigat meciul din deplasare cu FC Hermannstadt, iar acum are șanse mari să scape de retrogradare. Elevii lui Tony mai au de disputat o partidă duminica viitoare, contra celor de la Petrolul

Formația antrenată de Tony da Silva era pe ultima poziție înainte de meciul cu sibienii, iar orice rezultat în afară de victorie ar fi putut însemna retrogradarea directă în Liga a 2-a. Totuși, meciul a fost decis cu golul lui Bettaieb, care prins un șut puternic de la 20 de metri. Deși nu a avut un joc spectaculos, Poli Iași a ținut de rezultat și a scos maximul de puncte, iar acum jucătorii se gândesc la ultimul meci.

Poli Iași are șanse mari să scape de retrogradare

În prima repriză de la Sibiu, gazdele au controlat în mare parte jocul, având câteva ocazii bune de a marca. În minutul 41, după o fază rapidă, Alin Roman a marcat pentru Iași, însă golul a fost anulat pentru offside, stricând bucuria ieșenilor. În repriza a doua, fotbaliștii lui Tony au intrat mai montați, iar după mai multe încercări a venit și golul. Alin Roman a recuperat o minge și i-a pasat lui Bettaieb care a prins un șutat violent de la 20 de metri și a înscris spectaculos. Pe final, Poli Iași a întărit apărarea și a tras de rezultat pentru a obține cele 3 puncte. La Sibiu au făcut deplasare și în jur de 10 suporteri din Iași. Cu un egal în ultima partită, ieșenii sunt siguri de locul de baraj.

Iată variantele posibile pentru salvarea directă de la retrogradare: Poli Iași o bate pe Petrolul, iar Botoșani și Voluntari nu-și câștigă meciurile sau Poli Iași face egal cu Petrolul, iar Botoșani și Voluntari pierd în ultima etapă.

„Am avut tupeu în unele momente, la finalul meciului am tras de timp, nu-mi place acest lucru, însă trebuie să ne salvăm. Important este că am luat 3 puncte, noi luptăm până la sfârșit, vedem dacă putem să ne salvăm direct sau la baraj. A fost o victorie foarte grea, să nu uităm ce campionat a făcut Hermannstadt”, a spus Tony da Silva după meci.

O adevărată finală contra Petrolului

Ultimul meci al sezonului se joacă în Copou, iar fotbaliștii se așteaptă să fie tot stadionul plin pentru a îi susține. Meciul cu Petrolul Ploiești se joacă duminică, 12 mai, de la ora 21:30, pe stadionul „Emil Alexandrescu”. Ploieștenii sunt deja salvați matematic de la retrogradare și nu au un obiectiv clar pentru care să lupte. Toate meciurile ultimei etape se joacă de la aceeași oră. Botoșani, Voluntari, FC U Craiova, Dinamo și Poli Iași se luptă pentru un singur loc care asigură salvarea de la retrogradare.

Poli Iași poate să scape de retrogradare dacă câștigă meciul cu Petrolul și adversarele sale se încurcă în ultima etapă a Superligii.

Comentarii
Adauga un comentariu