Local

Victorii zdrobitoare în județul Iași la alegerile locale 2020. Lista localităților în care noii primari nu au avut nicio emoție. Comuna Tătăruși a fost câștigată cu 92 la sută. Comuna Plugari, cu 87 la sută de primarii în funcție

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Victorii zdrobitoare în județul Iași la alegerile locale 2020. Lista localităților în care noii primari nu au avut nicio emoție. Comuna Tătăruși a fost câștigată cu 92 la sută. Comuna Plugari cu 87 la sută de primarii în funcție
Un alegător la urne într-o secție de votare din Iași

În mai multe localități din județul Iași, alegerile locale 2020 nu au adus nicio surpriză. În unele localități din județul Iași, candidații care și-au câștigat mandatele au făcut acest lucru într-o manieră categorică. Fie că a fost vorba de primari PNL sau de primari PSD, scorurile obținute de aceștia au fost evidente. De exemplu, în comuna Tătăruși, Costel Iosub (PSD) și-a reconfirmat mandatul după ce a obținut 92,7 la sută din voturi. În comuna Plugari, primarul Paul Mursa (PNL) a adunat 87,2 la sută din totalul voturilor exprimate

Alegerile locale 2020 au adus o serie de victorii fără nicio emoție pentru mai mulți primari aflați în funcție. Dacă în alte localități din județul Iași bătălia între candidații la alegerile locale a fost pe muchie de cuțit, în alte unități lucrurile au fost cât se poate de clare. În unele comune ieșene, candidații au obținut scoruri extrem de mari, rezultatele finale indicând și procente de peste 90 la sută în județ.

Scoruri uriașe în câteva comune din județul Iași la alegerile locale 2020

În unele localități, scorurile obținute de primarii în funcție au fost extrem de mari. Este și cazul lui Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși. Candidatul PSD la primărie a obținut, la final, un procent de 92,7 la sută, fiind votat de 1.925 de alegători din totalul de 2.075 persoane cu drept de vot.
Un alt primar care și-a reconfirmat mandatul cu o victorie zdrobitoare a fost Paul Mursa din comuna Plugari. Candidatul PNL la alegerile locale 2020 a obținut 87,2 la sută din voturi, acesta fiind ales de 1.011 alegători din totalul celor 1.159 persoane cu drept de vot din localitate.

Procente uriașe obținute de primarii cu state vechi din județul Iași

Un alt primar care a luat peste 80 la sută dintre voturi este și Gheorghe Hricțu, de la Scobinți. Primarul PNL din localitate a fost votat de 83,7 la sută dintre alegători, respectiv de 1.940 de persoane. În lista primarilor care au obținut victorii importante se află și Ștefan Timofte, primarul PNL al comunei Tomești. Acesta a fost votat de 77,4 la sută dintre alegători, respectiv de 2.891 persoane cu drept de vot din comună.
De asemenea, și Georgel Popa, primarul PNL al comunei Moșna, a obținut o victorie reconfortantă. Acesta a adunat 82, 7 la sută din totalul voturilor, respectiv 547 de voturi în comuna ieșeană.

Primari cu victorii de peste 60 la sută la alegerile locale din județul Iași

Și alți primari cu state vechi din județul iași au obținut scoruri de peste 60 la sută la aceste alegeri locale. Cătălin Martinuș, primarul PNL al comunei Dobrovăț, a obținut 78,2 la sută din voturi. 678 persoane cu drept de vot i-au acordat încrederea la aceste alegeri locale. Ionel Vatamanu, primarul PSD al orașului Târgu Frumos, a obținut 68,2 la sută din voturi (4.121 voturi). Ticu Simion, primarul PSD al comunei Ciohorăni, a fost votat de 62,1 la sută dintre votanții din comună, în vreme ce Alina Apostol, primarul PNL din Ciortești, a fost votată de 61,04 la sută dintre alegători. În comuna Lețcani, primarul PNL Stelian Turcu a adunat 60,04 la sută din voturi. De asemenea, Cătălin Lupu, primarul PSD al comunei Ciurea, a fost votat de 58,5 la sută dintre alegători.

Adauga un comentariu