Titlurile zilei

Video-Viral! Un bărbat din Iași a scăpat cu viață după ce a băut din spirtul contrafăcut Sante Med, care a omorât 17 oameni: „Eu eram supărat că am băut 4 litri și nu m-am îmbătat”

Publicat: 21 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Teodor Sasu, un bărbat din Iași, a băut spirt contrafăcut Sante Med și a scăpat cu viață. Spirtul contrafăcut a omorât la Iași 15 persoane, iar numărul total al morților se ridică la 17. Ieșeanul care a scăpat cu viață a spus că inițial s-a supărat că nu s-a îmbătat după ce a băut 4 litri de lichid care conținea spirt contrafăcut

Teodor Sasu, un bărbat din Iași, a scăpat cu viață după ce a băut spirtul contrafăcut Sante Med care a omorât 17 oameni. Teodor Sasu este un bărbat în vârstă de 58 de ani din satul Onești, comuna Plugari, care în urmă cu câteva săptămâni a băut spirt Sante Med. Nici el nu și-a explicat cum de a scăpat cu viață, având în vedere cantitatea de alcool toxic care se afla în spirt.

„De la Primărie mi-au dat o plasă cu o sticlă de spirt și mai multe lucruri pentru protecție în perioada asta… Eu seara am băut o jumătate de litru de rachiu. Când am terminat rachiul, am pus mâna pe sticla de spirt și am amestecat-o cu apă. Patru litri am făcut. I-am tot dat, i-am tot dat și am băut tot până spre dimineață”, a declarat Teodor Sasu.

Deși a băut jumătate de litru de rachiu și jumătate de litru de spirt contrafăcut care conținea metanol, bărbatul spune că nu s-a îmbătat deloc.

„Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat. Eu asta am vrut, să mă îmbăt”, a completat bărbatul.

Exclusiv! 10 persoane din Iași au murit după ce au băut spirt contrafăcut din comerț! – UPDATE/ VIDEO

I-a mulțumit lui Dumnezeu că a scăpat cu viață

Când a aflat că 5 vecini de-ai săi au murit după ce au băut același spirt contrafăcut, Teodor Sasu a făcut cruce și i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că a scăpat cu viață.

„Când am auzit că au murit și eu am scăpat, am făcut cruce… Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat. Sunt tare, ce să mai… Nu știu cum de am scăpat, sincer… Cred că l-am diluat mai mult, nu știu. Când am mai băut, am pus jumătate de litru de spirt și jumătate de litru de apă. Era mai tare. Acum am pus trei litri, cam mult…”, a mai completat bărbatul.

Teodor Sasu a spus că bea când are bani și nu are de muncă.

„Eu spirt am mai băut, dar rar. Un pahar de bere, de vin… merge… spirt, nu prea. Oricum, de acum nu mai pun gura. E otravă. Mie mi-au spus că e dezinfectant, că e bun pentru o frecție ceva, dar eu am băut”, a mai completat bărbatul.

Medicii din Iași spun că a avut mare noroc.

„Este un caz fericit. Bărbatul a consumat alcool etilic inițial, iar mai apoi, alcool metilic găsit în Sante Med. Practic, el a luat antidotul, având în vedere că intoxicația cu alcool metilic se tratează cu alcool etilic”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

VIDEO VIRAL! Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut, cu zâmbetul pe buze: „Beau și eu, dar numai «Mona», vodka e apă, iar romul colorant”

Teodor Sasu este singurul supraviețuitor din Iași?

Până în acest moment, 15 ieșeni au murit după ce au băut spirt contrafăcut Sante Med. Teodor Sasu este probabil singurul supraviețuitor.

„Sunt mândru că am scăpat cu viață. Vreau să le spun oamenlior să nu mai bea spirt deloc. Dacă vor să bea un pahar de alcool sau ceva, să bea, dar nu spirt. Eu am băut și am cântat… Era să mor, dar am scăpat”, a mai precizat bărbatul.

Cert este că, după primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au lucrat ca la carte și au reușit să dea de cei care au ucis cu sau fără voie.

„După declararea pandemiei cauzate de COVID-19 la nivel mondial și a stării de urgență la nivel național, conform ordonanței militare nr. 1 din data de 17 martie 2020, în prima decadă la lunii aprilie 2020, doi inculpați, de cetățenie iraniană, respectiv irakiană și fiul unuia dintre aceștia au luat hotărârea de a contraface alcool sanitar cu ajutorul altor compuși decât cei utilizați de către producătorii autorizați de a-l vinde potențialilor clienți, cu scopul de a obține un folos material injust.

Astfel, într-un spațiu închiriat pe raza comunei Dobroiești din județul Ilfov, aceștia au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari, așa cum rezultă din analizele toxicologice efectuate în cauză. Ulterior, au oferit și livrat reprezentanților unei societăți comerciale din Iași mai multe baxuri conținând peturi a câte 500 de ml pe care erau afișate etichete inscripționate alcool sanitar Sante Med, inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Exclusiv! Medicii legiști au făcut trei necropsii într-un cimitir din Iași! Numărul persoanelor care au decedat din cauza spirtului Sante Med contrafăcut de arabi crește alarmant!

Cum a ajuns pe piața din Iași spirtul contrafăcut Sante Med

În Iași, spirtul contrafăcut a fost distribuit de Ciprian Barticel, un comerciant care ar fi făcut afaceri cu arabii de ani întregi. Nu ar fi știut însă că marfa pe care a procurat-o este contrafăcută și periculoasă.

„Reprezentanții societății din Iași au distribuit produsele achiziționate mai multor agenți economici de pe raza județului Iași, iar în intervalul 15 aprilie – 24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane, urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut. Cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, înșelăciuni și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse”, a mai precizat prim-procurorul.

În acest moment, 17 decese au survenit în urma consumului de spirt contrafăcut, însă ar mai putea apărea cazuri.

Adauga un comentariu