Titlurile zilei

VIDEO VIRAL! Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut, cu zâmbetul pe buze: „Beau și eu, dar numai «Mona», vodka e apă, iar romul colorant”

Publicat: 04 mai 2020

Jale mare și nu prea la Iași după ce patru tovarăși dintr-un sat s-au stins după ce au băut spirt contrafăcut. În comuna Stolniceni-Prăjescu, mai mulți oameni obișnuiesc să consume spirt, însă „Mona” este cel mai popular. Soția unuia dintre cei morți spune că a avut mare noroc că a scăpat cu viață. Chiar în ziua în care soțul ei a băut spirtul ucigaș, ea a băut vin și s-a culcat în „porumbar”

Aproape de 50 de ani, văduvă de câteva zile și poate mult prea sinceră. Așa este Agafia Teofan, soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut. 25 de ani a fost măritată cu soțul ei, dar de câteva zile s-au despărțit pentru totdeauna. Mare pierdere nu-i dacă am arunca o scurtă privire în ochii proaspetei văduve. Totuși, să începem cu începutul. Reporterii BZI au ajuns în comuna ieșeană Stolniceni-Prăjescu, acolo unde patru localnici și-au găsit sfârșitul după ce au băut spirt contrafăcut. La trei dintre aceștia nu era nimeni acasă. S-au prăpădit toate rudele demult. La unul însă, proaspăta văduvă parcă abia aștepta să povestească cum stau lucrurile. Se aranjează frumos în fața camerei de luat vederi și începe să povestească extrem de sinceră totul. Spune că mare nenorocire s-a abătut peste sat după ce spirtul contrafăcut a ajuns în magazine. Despre moartea soțului nu spune prea multe. Era bolnav, iar spirtul contrafăcut nu a făcut decât să-l trimită mai repede pe lumea cealaltă.

„Am băut spirt cu suc și apă minerală”

După cum spuneam, Agafia este poate prea sinceră. Spune că a fost norocoasă că în ziua în care soțul ei a băut o sticlă de spirt ea a avut ceva bani puși bine și a cumpărat un bidon de vin.

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a spus văduva cu zâmbetul pe buze.

Deși pentru majoritatea oamenilor consumul de alcool sanitar este un subiect tabu, în comuna Stolniceni-Prăjescu consumul de spirt este la modă. Agafia a ținut să precizeze că bea spirt de ani de zile, însă i-a rămas fidelă „Monei”.

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona”, a spus râzând femeia.

Ghinion, nu altceva

Despre ceea ce s-a întâmplat în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu toată lumea spune că a fost un ghinion. Care mai de care dintre consumatorii de alcool își fac cruce că au scăpat, mai ales Agafia Teofan.

„Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a completat femeia.

Totuși, consumatorii de alcool din Brătești, printre care și Agafia, aleg să bea spirt din două mari motive. În primul rând este mai ieftin, cu doar 12 lei pot cumpăra o jumătate de litru, iar în al doilea rând este mai tare. Una peste alta, spirtul pentru o parte dintre consumatorii cronici de alcool din Iași este un fel de mană cerească. Totuși, din când în când, se mai petrece câte o tragedie.

Comentarii
  • Are dreptate primarul, deschideti video si va convingeti. Nu-s oameni fara capatai, ci sunt agricultori, legumicultori respectabili. Plus ca doamna are si un simt pedagogic accentuat.

  • ,,Bravo mamaie ! Măcar nu esti ipocrită!!” …..Sărăcia si lipsa de educație i-a adus aici , domnilor politicieni ! 75% din populația din mediul rural, asa sânt ,ca ei !

  • alcoolul sanitar i-a distrus functiile cognitive. credeti ca ea mai judeca? cum poti sa razi cand s-a abatut peste tine cel ma mare necaz al vietii, cel de-a-ti muri un apropiat.

  • de ce sa fie anchetat ăla care l-a produs când pe sticlă scrie clar interzis a fi ingerat sau interzis consumului uman? dacă vine unu și bea benzină de la peco se închide benzinăria și e arestat patronul ei?

  • De unde stim noi cata bataie si-o fi luat baba, in 25 de ani de casnicie. ? E bucuroasa ca a scapat de el si nici nu trebuie sa faca puscarie pentru asta. 🙂

Adauga un comentariu