Titlurile zilei

Vilă din perioada interbelică, scoasă la vânzare pe strada Sărărie! Imobilul are șapte camere și două băi. Imagini din dormitorul proprietarilor – GALERIE FOTO

Publicat: 06 oct. 2020
Vila de pe strada Sărărie nr.122 este scoasă la vânzare. Prețul cerut este de 260.000 de euro
Această vilă a fost construită în 1930, iar acum este scoasă la vânzare. Noii proprietari trebuie să investească sume serioase în reabilitarea clădirii

Un imobil construit pe strada Sărărie în perioada interbelică a fost scos la vânzare de către proprietari. Construcția a fost ridicată pe versantul cartierului Țicău, considerat cu risc ridicat de alunecare a terenului. Imobilul este bine amplasat, cu acces spre principalele puncte din zona centrală a Iașului

Tranzacțiile imobiliare continuă și pe perioada pandemiei de COVID-19. O proprietate situată pe strada Sărărie, nr.122, a fost scoasă la vânzarea în speranța contactării unui client. Imobilul aparține proprietarilor Maria Ganea, Constantin Olărașu și Marcela Olărașu. Conform descrierii, terenul disponibil este de 430 de metri pătrați, în timp ce clădirea cu două niveluri (P+1) are o suprafață utilă de 230 de metri pătrați. Imobilul beneficiază de 7 camere și două băi. Vila este situată la câțiva metri de Bojdeuca lui Ion Creangă, chiar în intersecția cu strada Sărărie. Construcția a fost realizată în anul 1930.

„Imobilul este bine amplasat, situat la bulevard, cu acces facil către centru, zona UMF sau chiar Universitatea «Al. I. Cuza». Imobilul nu a suferit modificări recente, are o structură solidă, camere înalte specifice perioadei când a fost construită, pod înalt ce poate fi ușor transformat în mansardă locuibilă, beci din piatră de râu încăpător și este racordat la toate utilitățile. Proprietatea dispune și de un teren în suprafață totală de 430 de metri pătrați, cu deschidere la două străzi. Imobilul poate fi utilizat atât ca locuință privată sau amenajat ca spațiu pentru diferite afaceri”, se arată în descrierea imobilului.

Clădirea a fost scoasă la vânzare de proprietari cu suma de 260.000 de euro.

Imobilul a fost construit pe zona de versanți a cartierului Țicău

Vila din perioada interbelică este construită pe zona de versanți a cartierului Țicău, ce prezintă risc de alunecare a terenurilor. În aceeași zonă de risc este inclus și versantul Aurora. Potrivit specialiștilor, acestea sunt cele mai periculoase zone din municipiu, când vine vorba de instabilitatea versanților. De altfel, construcțiile în zona Țicău au fost strict interzise, când atât autoritățile locale, cât și cele județene au considerat că pericolul este iminent. Având în vedere că aceste zone prezintă un risc mai mare în comparație cu altele din municipiu, autorizațiile se emit treptat de către Primăria Iași, pentru a le permite experților în domeniu să efectueze o serie de teste, pentru a determina cât de sigur este terenul pe care s-a decis construirea unei clădiri, precum și măsurile de consolidare a versantului care vor trebui luate în considerare.

Medicul Cristache Zanoschi vrea să vândă vila de pe strada Pinului din Copou

Și celebrul medic Cristache Zanoschi intenționează să vândă vila din Copou. Fondatorul companiei de farmaceutice Irco SRL s-a hotărât să valorifice casa de pe strada Pinului, aflată la câțiva metri de Institutul Regional de Oncologie. Decizia este surprinzătoare, deoarece compania medicului înregistrează profit în fiecare an. Vila este destul de impunătoare, suprafața de locuit fiind generoasă. Regimul de înălțime a clădirii este de S+P+3E, iar terenul are o suprafață de 209 metri pătrați. Subsolul are o suprafață utilă de 54,26 metri pătrați și este compus din cămară, atelier și baie. Parterul are o suprafață utilă de 56,28 metri pătrați și este format dintr-o cameră, magazie, hol și casa scării. Primul etaj are două camere, o bucătărie, baie, hol și casa scării, suprafața utilă fiind de 57,93 metri pătrați. Al doilea etaj este identic cu primul. Descrierea continuă cu al treilea etaj, care de fapt este o terasă cu o suprafață de 54,71 metri pătrați. Prețul anvansat al imobilului este de 500.000 de euro.

Comentarii
 • Ma pricep la case si vile.
  Nu merita banii, nici nu au terasa unde sa faci brad iarna pentru nepot.
  Nu au crama si nu au piscina.
  Pentru cei interesati stiu eu o vila ieftina cu crama, piscina, priveliste si mai ales istorie. E sus in Bucium.
  Ohooo, e celebra, coane, daca lipesti urechea de zid inca auzi ecourile scandalurilor istorice dintre ciampionul si prea tanara sa nevasta.
  Sa nu uit, vila vine cu bonus un analizor de gaze.
  Desi fostul chirias era vanator si avea puscoci, ceva lipseste proprietatii. Trofeele.
  Si asta pentru ca omul isi purta cu el coarnele, mereu.
  Mergea la vreun raid ofrodist, pac, coarne.
  Pleca la vreo loja de bazoni, pac, coarne.
  La pescuit cu barca ? Pac, coarne.
  Asta pana ce a facut eu poc, adica auto-poc, exact in zona cu pricina. Eh, de coarne n-a scapat, insa zau, vila chiar e la vanzare.

 • Voi aveti ideie cate sute de vile la 250.000 de euro gasiti in Grecia, Italia, Spania la malul marii pe Costa del Sol de exemplu de doua ori mai bune si de trei ori mai frumoase ?

 • Au simtit cutremurul din imobiliare si vor sa scape de casele care pica la primul cutremur? Cum sa dai sute de mii de euro pe o casa cu eficienta termica scazuta? aia trebuie demolata ca pentru reparatii mai bagi 30 mii euro pe putin.

 • Cea din Sărărie nu știu dacă face măcar 100.000 euro. Acolo știe toată lumea ce fel de teren este și cum fuge la vale, foarte mulți au abandonat casele din zonă și s-au mutat în alte zone. Nu mai spun că prețurile la imobile vor scădea, nimeni nu va mai arunca milioanele ca până acuma. Omenirea își va schimba prioritățile, va trece la echilibru și simplitate, situația acuală o va obliga să facă asta.

Adauga un comentariu