Titlurile zilei

Vila lui Mihail Vlasov este golită pe ascuns după încarcerarea „împăratului”. Obiectele de artă și mobilierul de lux sunt luate din casa în valoare de 2 milioane de euro din Copou pusă sub sechestru

Publicat: 12 nov. 2020
Mobilierul și obiectele de lux sunt luate pe ascuns din vila
Vila din Copou a "împăratului" Mihail Vlasov care se află sub sechestru este golită de obiectele și mobilierul de lux din interior

Impunătoarea vilă din Copou a lui Mihail Vlasov este lăsată fără obiectele de artă și mobilierul de lux din interior. La doar câteva zile după condamnarea la 8 ani de închisoare a celui poreclit „împăratul”, o echipă de muncitori a fost trimisă să transporte bunurile din interiorul casei estimate la aproape 2 milioane de euro. Aflată sub sechestru impus de Fisc, vila din strada Sărărie are în interior o piscină acoperită, jacuzzi, sală de cinema și este mobilată cu obiecte rare și de mare valoare pe care fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, mare pasionat de jocuri de noroc, le-a adunat de-a lungul celor 76 de ani ai săi

La scurt timp după ce a fost încarcerat, impunătoarea vilă din Copou a „împăratului” Mihail Vlasov este golită de obiectele de artă și mobilierul de lux din interior. Mai mulți muncitori și o companie privată încarcă zilele acestea bunurile din casa situată pe strada Sărărie într-o dubiță pentru a fi transportate într-o altă locație. Vila din dealul Copou se află sub sechestru impus de ANAF și este cunoscută pentru dotările luxoase și bunurile de valoare colecționate de fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României care a fost condamnat recent la 8 ani de închisoare.

Vila din Copou are o suprafață locuibilă de 800 mp și a fost construită în anul 1995, fiind una dintre cele mai impunătoare case din Iași la acea vreme. În interiorul clădirii cu un etaj și mansardă sunt numai dotări și amenajări de lux, cu piscină interioară, jacuzzi și sală de cinema. Rafinamentul casei este dat însă de dotările și mobilierul lucrat manual, majoritatea obiecte de colecție adunate de Mihail Vlasov de-a lungul vieții sale de 76 de ani, acesta fiind și un împătimit al jocurilor de noroc, multe dintre obiecte fiind câștigate sau pierdute la partidele de Poker.

Vila de aproape 2 milioane de euro din Copou a lui Mihail Vlasov este lăsată fără obiectele de colecție

Deși se află sub sechestru impus de ANAF alături de celalalte imobile deținute de Mihail Vlasov, casa din Copou este lăsată fără bunurile din interior.

„Am fost contractați să transportăm lucrurile din casă, suntem firmă privată și nu vă pot spune numele clientului care a făcut solicitarea”, au spus reprezentanții Transral Go SRL.

Aceasta este o companie nou-înființată cu o vechime mai mică de 1 an și este administrată de ieșeanul Alin Nicolae Rotaru. Firma care are ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri are sediul în Valea Adâncă.
De precizat faptul că în vila din strada Sărărie 62, Mihail Vlasov și-a ispășit și o parte din pedeapsă.
Conform specialiștilor în domeniul imobiliar, vila din Copou este estimată la cel puțin 1,6 milioane de euro, diferența putând fi făcută de finisajele interioare și dotările rămase (amintim faptul că cei care au vizitat vila lui Mihail Vlasov în trecut au rămas uimiți de marmura, de mobilierul, de pianul și de obiectele de colecție care înfrumusețau interiorul casei din strada Sărărie).

„Având în vedere faptul că imobilul se află situat în zona Copoului, acesta poate avea o valoare mult mai ridicată față de alte imobile cu suprafețe asemănătoare din Iași. Clădirea este poziționată însă pe un versant, iar aici au fost făcute mai multe intervenții pentru stabilizarea terenului. Construcția are o vechime de peste 20 de ani, iar arhitectura nu este una deosebită pentru a mări valoarea imobilului foarte mult, iar în aceste condiții ar valora undeva la 1,6 milioane de euro”, a explicat un specialist imobiliar.

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României a fost condamnat la 8 ani închisoare cu executare

Mihail Vlasov a fost băgat după gratii în noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2020 după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. La această pedeapsă este inclusă și condamnarea dintr-un alt dosar în care mai avea de executat o partea a pedepsei, fiind eliberat condiționat în urmă cu trei ani. În anul 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Vlasov în stare de libertate, după ce primise inițial o pedeapsă de cinci ani și opt luni de închisoare. Conform dosarului instrumentat de DNA, între anii 2008 și 2004, Mihail Vlasov ar fi delapidat Camera de Comerț și Industrie a României și Romexpo SA cu o sumă de aproape 12 milioane de euro.

Ingrid Vlasov, fiica fostului președinte al CCIR, a fost acuzată pentru complicitate la delapidare alături de Suciu Mariana Rodica, fost director general la Romexpo SA, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea procesului față de Ingrid Vlasov pe motiv că faptele au fost prescrise.

Avocatul Mihail Vlasov trebuie să plătească despăgubiri de 12 milioane de euro

Poreclit „împăratul” datorită extravaganței de care dădea dovadă atât la locul de muncă, cât și în viața de noapte pe care o petrecea de regulă în casinouri sau la partide private de poker cu amicii, Mihail Vlasov este obligat să plătească acum 53.823.942 lei daune materiale către Camera de Comerț și Industrie a României, din care 48.301.870 lei singur, iar restul în solidar cu ceilalți inculpați. Mihail Vlasov trebuie să plătească și 6.086.741 lei daune materiale către Romexpo SA.

Vlasov este de profesie avocat și a fost inclusiv deputat în Parlamentul României. Pentru valorificarea clădirii din strada Sărărie, vor fi organizate o serie de licitații la date care urmează să fie anunțate de ANAF și executorii judecătorești, iar dacă nu se va reuși vânzarea imobilului la valoarea de piață, prețul de pornire al licitației va fi scăzut procentual o dată la 3 luni, însă valoarea minimă cu care acesta va putea fi vândut este de cel puțin 50 la sută din valoarea estimată inițial de un expert acreditat.

Comentarii
  • Cică a strâns în 76 ani…
    O fi fost și tat’su de-alde Chirica, primar și strângea bebelusul Vlasov din fașă lucruri pentru viitoarea casa de prost gust construita pe versant!

  • Deci prejudiciu nu va fi acoperit de imobil dar totuși lucrurile îl lasă să și le ia. O să rămână dator statului în timp ce își va duce modesta viața în altă vila, pe numele fiicei de data asta. Și după o serie de cărți scrie câți alții în 10 ani va ieși repede să își trăiască viața chinuită de până acum

  • Se pare ca acest individ a , pre putin din munca poporului roman in comparatie cu alde GHITA<COLDEA<PONTA <TARICEANU etc. si cei de la ANRP,cind iata ca ies la iveala acum ,devoalate de D/na Anca de la REALITATEA TV ,ajutata de romani adevarati.Oare DNA sau alte institutii ale statului de ce nu se sesizeaza,cand li se ofera totul pe tava,caci in fond sunt platiti regeste de opor.?Sa le fie rusine si intr/o zi ,sigur ca vor rspunde si ei pentru faptele lor.Doamne ,ce zile am ajuns sa traiesc si saaud ca acesti HOTI nu raspund inca cu nimic,Dumnezeu sa o aiba in paza paD/na Anca si colegii sai de la Realitatea tv. Acelasi B.G. din Barlad

Adauga un comentariu