Culinar

Vin fiert cu portocale. Trucuri simple pentru a obține un adevărat deliciu

Publicat: 16 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vin fiert cu portocale. Trucuri simple pentru a obține un adevărat deliciu
Vinul fiert cu portocale are o savoare deosebită, este ușor de făcut și pe placul multora în sezonul rece.

Deliciosul vin fiert cu portocale este preferatul multora dintre noi și nelipsit în sezonul de iarnă. Pentru a pregăti un vin fiert aromat trebuie să adăugăm câteva ingrediente inedite, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o băutură savuroasă. Vinul fiert cu portocale este delicios și ideal la mesele de Crăciun alături de alte preparate savuroase și băuturi rafinate. Iată câteva trucuri simple pentru a obține un adevărat deliciu.

Vin fiert cu portocale

În plin sezon de iarnă vinul fiert este băutura perfectă. Acest deliciu este considerat de mulți și un remediu împotriva răcelii sezoniere, însă poate fi servit și ori de câte vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Când vine vorba de aromatul vin fiert, gospodinele țin cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar la final succesul este garantat.

Dacă vrem să obținem un vin fiert aromat, pe lista condimentelor nu trebuie să lipsească scorțișoara, anasonul, cuișoarele, puțin piper, dar și câteva felii de portocală. Portocala se pune la final, când vinul este luat de pe foc și lăsat timp de 1 minut pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. De asemenea, pentru a obține un vin fiert savuros și dulce, se pun și câteva lingurițe de zahăr tos. Această băutură delicioasă este ușor de pregătit, pe placul tuturor celor de la masă și nelipsită în sezonul rece.

De la masa de Crăciun nu trebuie să lipsească pe lângă vinul fiert și deserturile făcute ca pe vremea bunicii. De exemplu, gospodinele pregătesc un cozonac pufos și aromat cu nucă și rahat sau niște prăjituri de casă fragede și gustoase. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ideală este prăjitura cu blat de biscuiți. Acest deliciu este irezistibil și le va aminti musafirilor de vremea copilăriei. Când vine vorba de preparatele pentru masa de Crăciun, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și rafinate.

Rețeta cu care vei obține o băutură aromată

Dacă vrem să pregătim acasă un vin fiert delicos vom avea nevoie de 700 ml de vin roșu, 1 portocală, 1 baton de scorțișoară, 1 bucată de anason, 2 păstăi de cardamon și 3 linguri de zahăr tos.

Într-un vas se pune vinul la fiert împreună cu scorțișoara, păstăile de cardamon și anasonul. Se taie ulterior câteva felii de portocală, iar zeama de la jumătate de portocală se pune peste vinul fiert. Pentru un plus de savoare se poate adăuga și o felie de ghimbir sau 2-3 cuișoare.

Vinul se fierbe la foc mic până când începe să facă spumă. În acest moment se adaugă zahărul tos apoi se amestecă ușor. Când vinul face foarte multă spumă, se ia de pe foc și se pun câteva felii de porrtocală. Se pune capacul pe oală și se lasă timp de câteva minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Cu siguranță vom obține la final o băutură gustoasă și aromată.

Vinul fiert cu portocale are o savoare deosebită, este delicios și pe placul multora în sezonul rece. Vinul fiert este ușor de făcut și ideal în zilele friguroase, dar și la mesele festive alături de alte băuturi rafinate și mâncăruri alese.

Adauga un comentariu