Actualitate

Violeta Alexandru a vrut cu orice preț să ajungă în Parlament: Pe lista PNL și la Camera Deputaților și la Senat, deși nu este legal – DOCUMENT

Publicat: 22 oct. 2020
Violeta Alexandru, cu mască de protecție
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, președinte al filialei PNL București, a vrut cu orice preț să ajungă în Parlament. Aceasta a vrut să candideze la alegerile parlamentare atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat, susțin surse din partid.

Fiind președintele filialei PNL București, aceasta a insistat să fie pe lista votată de PNL Sector 1, cu candidații din Capitală, pe locul doi la Camera Deputaților, după Ludovic Orban și pe primul loc la Senat.

Surse din PNL susțin că decizia Violetei Alexandru a iscat scandal în partid. Ministrul Muncii insistând să-și depună candidatura atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

„Noi am trimis această propunere către filiala mare, București, cu Violeta Alexandru propusă și la Cameră și Senat pentru că nu știam cum va fi negocierea cu locurile și încă nu era clar dacă o să fie la Cameră sau la Senat. Așa a fost strategia politică. A fost o decizie asumată pentru că nu se finalizaseră listele în țară. Au mai fost și alte dăți când liderii au fost pe ambele liste”, spun sursele citate pentru digi24.

Violeta Alexandru, parlamentar cu orice preț

Dovada că Violeta Alexandru și-a depus candidatura pentru ambele camera ale Parlamentului stă buletinul de vot prin care filiala își vota candidații pentru alegerile parlamentare din București, numele ministrului apare atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

Potrivit legii 208/2015 pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, un candidat poate opta doar pentru o singură candidatură.

„Articolul 52, alin. 6: O persoană poate candida fie pentru un mandat de deputat, fie pentru un mandat de senator și numai într-o singură circumscripție electorală.”

Violeta Alexandru, nemulțumită că Florin Cîțu deschide lista la Senat

De asemenea, în PNL București au fost nemulțumiri în legătură cu pozițiile pe care s-au aflat doi miniștri ai partidului. Violeta Alexandru ar fi vrut să fie ea cea care deschide lista PNL pentru Senat, însă, în cele din urmă, lista a fost deschisă de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, iar Violeta Alexandru a fost pusă pe poziția a doua, după Ludovic Orban, la Camera Deputaților.

În partid există nemulțumiri în legătură cu rezultatul obținut de organizația PNL București, la alegerile locale, când, dincolo de rezultatul obținut de candidatul Nicușor Dan, partidul a obținut un scor prost. Violeta Alexandru a rămas în fruntea filialei chiar dacă Ludovic Orban le-a cerut șefilor de organizații care au obținut rezultate sub 27% la locale să facă un pas în spate.

Florin Câțu, pus primul la Senat

Premierul Ludovic Orban deschide lista candidaților PNL din Capitală la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților, în timp ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este cap de listă la Senat.

Potrivit votului intern, pe locuri eligibile se mai află, la Camera Deputaților, ministra Muncii, Violeta Alexandru, deputata Cristina Trăilă, secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, și secretarul de stat în Ministerul Justiției, Cristian Băcanu. La Senat, Florin Cîțu este urmat de Sorin Câmpeanu, proaspăt intrat în PNL după ce a fost exclus din Pro România în urma votului de învestitură dat Guvernului Orban, pe locul trei situându-se ministra Educației, Monica Anisie.

Liberalii mizează în Capitală pe șase locuri eligibile la Camera Deputaților și pe trei locuri la Senat. Potrivit acestei proiecții, vor rămâne în afara Parlamentului, în lipsa unui scor foarte bun la București, deputatul Pavel Popescu, dar și deputatul Matei Dobrovie, ales în 2016 pe listele USR, dar plecat la liberali în contextul referendumului pentru familie – el fiind un susținător al modificării Constituției în sensul introducerii căsătoriei exclusiv între un bărbat și o femeie.

Adauga un comentariu