Actualitate

Ministrul Florin Cîţu, atac la social democraţi: „Trebuie să plătim în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD”

Publicat: 20 oct. 2020
Prim-ministrul României Florin Cîțu cu mască de protecție, la birou
Florin Cîțu, prim-ministrul României

Partidul Social Democrat i-a adus acuzaţii ministrului Finanţelor Publice că ar fi îndatorat statul roman. Astfel, Florin Cîțu a reacţionat şi a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook. Acesta a menţionat că România are de plătit aproximativ 50 de miliarde de lei, împrumuturi făcute de social democraţi în perioada în care economia globală era pe creştere.

Florin Cîțu îi atacă pe membrii Partidului Social Democrat

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat că în zilele imediat următoare este necesară achitarea unei sume de nu mai puţin de 10 miliarde de lei în contul unui împrumut din luna august a anului 2017.

Cîțu îl atacă pe Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, şi îi garantează că va plăti pentru distrugerea economiei statului român. Acesta precizează în mesajul publicat că România va avea de plătit suma imensă de 50 de miliarde de lei. În anul 2017 a fost făcut un împrumut de 10 miliarde lei de Liviu Dragnea şi Marcel Ciolacu, care are scandenta peste doar câteva zile. Deşi economia atunci era prosperă, oficialii au decis să se împrumute.

„Marcel Ciolacu, veţi plăti toţi pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României. În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală avea creştere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de miliarde doar în 2020. Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde de lei pentru un împrumut făcut de Dragnea şi Ciolacu în august 2017.

Nu era nicio criză economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine

În loc să reducă cheltuielile PSD, total iresponsabil, a crescut deficitul bugetar şi împrumuturile. Dacă PSD nu ar fi cheltuit aceşti bani pentru partid şi nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creştere economică. Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu şi gaşca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii. Până şi Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creştere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum şi-au bătut joc de România. Din punctul meu de vedere, aşa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naţionale şi pentru asta vor răspunde toţi”, a arătat Florin Cîţu.

„Cîţu, ne-ai împrumutat pe 100 de ani! Unde-s banii?”

Reacţia ministrului Finanţelor nu a întârziat să apară după ce a fost acuzat într-o postare a PSD conform căreia ministrul Finanţelor a împrumutat 85 de miliarde de lei în doar 11 luni, iar „viitorul este amanetat”.

„Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutaţi de Cîţu în 11 luni. Cîţu este un şarlatan! Ministerul Finanţelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB. Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîţu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020. Datoria guvernamentală a depăşit 450 de miliarde de lei. Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, faţă de plus 79 miliarde lei în 2 ani şi 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani”, menţionează PSD într-o postare pe Facebook.

Comentarii
  • Mare tampit si nepriceput acest Catu.Probabil nu stie ca orice tara din lume are si datorii si creante.Mai spune ca Dragnea si Ciolacu au imprumutat banii,asta cum ar spune cineva acum ca Orban ar fi imprumutat banii si nu Catu.Un incompetent si un manipulator acest Catu.Se plange de sumele imprumutate de altii,dar nu-l intereseaza acele sume mult mai mari pe care le-a imprumutat el,ca ministru de finante.

  • Ba laba trista ai pregatire in finante sau mananci kkat,datoriile facute de psd-ei au ajuns la scadenta fraiere care esti,cele pe care le-a facut Catu ptr ca sa-ti plateasca tie asistat social enceefalopat se vor plati la anul obositule!

  • Tare v-au mai spalat creierele cu minciunile lor cei de la PSD. Stii ce e cel mai trist? Ca cei mai multi alegatori PSD sunt persoane needucate, fara studii, asistati sociali, amarati care isi traiesc zilele in mizerie, adica tocmai acele categorii care nu au discernaman, nu se informeaza ca sa poata deosebi un adevar de o miciuna si sunt cel mai usor de manipulat, de mintit si de prostit exact asa ca tine…

Adauga un comentariu