Local

Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste, lansează un apel către toți credincioșii de la Cuvioasa Parascheva: Dacă nu ne unim şi nu luptăm, vom regreta

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viorel Iuga președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste lansează un apel către toți credincioșii de la Cuvioasa Parascheva Dacă nu ne unim şi nu luptăm vom regreta
Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste, lansează un apel către toți credincioșii: Dacă nu ne unim şi nu luptăm, vom regreta

Viorel Iuga, președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România şi secretar general al Alianţei Evanghelice din România, lansează un apel la toţi credincioşii din România. În contextul în care autorităţile au impus o serie de restricţii la Cuvioasa Parascheva, Viorel Iuga îi îndeamnă pe credincioşi, indiferent de orientarea religioasă, să fie uniţi în lupta cu abuzurile comise de autorităţi.

Pastorul consideră că autorităţile din România au avut curajul să interzică un mod de închinare al unui cult majoritar în ţară. Din aceste considerente, pastorul întreabă retoric, ce îi va opri, pe viitor, să interzică libertatea religioasă a cultelor minoritare.

Viorel Iuga îndeamnă la unitate şi la o acţiune legală împotriva abuzurilor

În textul publicat de pastorul Viorel Iuga se lansează un apel a unei unităţi între credincioşi indiferent de orientarea religioasă. Acesta considera că ar fi eficient o acţiune legală împotriva abuzurilor comise de autorităţi. În altă ordine de idei, pastorul considera că s-a creat premisa prin care autorităţile ar putea lua măsuri abuzive împotriva culturilor minoritare:

„În fiecare an pe 14 octombrie, credincioşii ortodocşi o sărbătoresc pe Sfânta Paraschiva. Anul acesta, cu durere în suflet, mulți credincioși ortodocși o sărbătoresc în mod diferit.

În mod natural în baza convingerilor religioase, creștinii evanghelici se împart în două categorii. Unii, puțini la număr, se bucură, iar cei mai mulți rămân indiferenți.

Nu comentez aici convingerile teologice pe care, în cazul meu, cei mai mulți le cunoașteți. Vreau doar să vă atrag atenția că din perspectiva cetățeanului în zilele acestea, noi, credincioșii evanghelici din România ar trebui să ne ridicăm mari semne de întrebare și să înălțăm către Dumnezeu măcar o rugăciune fierbinte. Dacă autoritățile din România au curajul să interzică un mod de închinare al cultului majoritar al țării, de ce credeți că se va sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?”

Dacă credincioşii nu se unesc, vor fi vremuri grele

În încheierea postarii, Viorel Iuga a declarat că exista un teren pierdut de credincioşi, teren care nu se mai câştiga cu uşurinţă. În altă ordine de idei, dacă credincioşii nu luptă pentru rugăciune şi pentru oprirea oricărui abuz, aceştia vor regreta:

Fraților, România a intrat foarte repede într-o etapă la care sigur nu ne-am așteptat. Terenul pierdut nu se mai câștigă cu ușurință. Dacă nu ne unim și nu luptăm în rugăciune și legal pentru oprirea oricărui abuz și pentru păstrarea libertăților sociale, vom regreta. Este adevărat, credincioșilor autentici le mai rămâne ajutorul Mântuitorului, al Domnului nostru Isus Cristos. Să întărim relația noastră cu El, să rămânem în Adevăr și să trăim în ascultare deplină de El”, afirmă pastorul Viorel Iuga.

Sute de credincioşi participa în aceste momente la Slujba Cuvioasei Parascheva

În aceste momente, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi are loc Slujba Cuvioasei Parascheva. La slujba religioasă participa sute de persoane, iar la coadă pentru închinarea la racla cu moaştele sfintei sunt, în aceste momente, aproximativ 9000 de credincioşi.

Măsurile de siguranţa sanitară sunt respectate cu stricteţe, iar accesul persoanelor care nu au domiciliul în municipiul Iaşi este strict interzis. Jandarmii veghează la respectarea regulilor impuse de Guvern. Până la transmiterea ştirii nu s-au semnalat incidente. BZI.RO transmite LIVE VIDEO întreaga slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Adauga un comentariu