Cancan

Viorel Lis are o stare de sănătate delicată: “Este riscul prea mare, are foarte multe boli”

Publicat: 04 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viorel Lis are o stare de sănătate delicată Este riscul prea mare are foarte multe boli
Viorel Lis are o stare de sănătate delicată iar în prezent acesta este ”imobilizat” la pat

Din păcate, Viorel Lis are o stare de sănătate delicată iar în prezent acesta este ”imobilizat” la pat.  Oana Lis a facut declarații în accest sens în care a spus că fostul primar se mișcă greu iar afară din casă iese foarte rar de teamă că ar putea să se infecteze cu temutul virus din China. Viorel Lis urmează să facă prima doza de vaccin anti-COVID pe 13 martie.

În vârstă de 76 de ani, Viorel Lis suferă de mai multe maladii, printre care se numără și despresia sau boala secolului.

Viorel Lis are o stare de sănătate delicată

Problemele de sănătate ale lui Viorel Lis s-au accentuat în timpul crizei epidemiologice și, în prezent, el este “imobilizat” la pat. Conform declarațiilor făcute de soția lui recent, el se ridică cu dificultate, merge greoi și, desigur, a rărit foarte mult ieșirile din casă de teamă că ar putea să se infecteze cu temutul SARS-CoV-2. Fostul primar al Bucureștiului urmează să primească prima doză de vaccin anti-COVD pe 13 martie.

Fostul primar are vârstă de 76 de ani și se confruntă cu mai multe maladii printre care și depresia, supranumită de numeroși specialiști ca și boala secolulul XX.  Din cauza temutului virus, el nu a mers la ședințele de recuperare de care are mare nevoie și, în prezent, abia poate să meargă.

“Nu ieșim din casă până când Viorel nu o să se vaccinze, pe 13 martie. El nu este chiar așa bine, are probleme cu mersul, cu picioarele, nu putem merge la recuperare din cauza COVID-19. Se deplaseză foarte greu, foarte greu. Bătrânețea vine și cu probleme, dar contează și calitatea vieții. Dacă nu era perioada asta cu COVID, făcea recuperarea de la început și era mai bine. Acum avem emoții și cu vaccinul. Ai de ales, dacă vrei să mori acum de COVID sau mai târziu. Nu mi se pare că el are de ales, este riscul prea mare, are foarte multe boli”, a declarat soția fostului edil al Bucureștiului pentru fanatik.ro.

Viorel Lis își va sărbători simbolic ziua de naștere pe 19 martie, însă cu șase zile înainte de fericitul moment, el va primi un cadou… foarte diferit de ce a primit până acum: prima doză a vaccinului împotriva noului coronavirus.

“Eu nu cred că 13 e o zi ghinionistă. Se spunea că au fost 12 discipoli și al 13-lea a fost Iisus. Am avut apartament 13, numărul de la examene, dacă tu îți setezi în minte că nu este ghinionistă, chiar nu o să fie. Este o perioadă mai grea pentru noi, am noroc cu psihologia, fac față, mă bucur în fiecare zi, dar este greu”, a mai precizat vedeta, conform sursei citate.

În urmă cu trei ani, Viorel Lis a suferit un accident vascular

În urmă cu trei ani, pe 26 aprilie 2018, fostul primar al Bucureștiului a ajuns de urgență la spital, pentru că se simțea foarte rău. În urma controalelor care i-au fost făcute imediat, medicii au descoperit că a suferit un accident vascular cerebral.

“M-am speriat rău de tot, am mers la spital. El nu voia să meargă – bolnavul nu vrea niciodată. El zicea că se duce acasă să se culce. Dacă mergea să se culce paraliza sau murea. Este internat la Spitalul Universitar, este pe mâini bune, pe tratament, se impune un tratament în primele trei ore de la accidentul vascular”, a povestit Oana Lis pentru Antena Stars la acea vreme.

Pe lângă acest accident vascular, Oana avea să dezvăluie în urmă cu doi ani că soțul ei se confruntă și cu depresia sau boala secolului.

“Din păcate, Viorel este diagnosticat cu depresie. Pe de o parte este normal având în vedere toate problemele medicale din ultimii ani. E normal să-ţi afecteze şi psihicul, ia şi pastile din acest punct de vedere că să poată să doarmă, să stea liniştit şi eu îl ajut cu ce pot că soţie psiholog. De exemplu, am fost plecaţi la mare vreo 10 zile şi la început nici nu voia să meargă, nu voia să iasă din casă, a trebuit să mă rog de el, a trebuit să insist şi apoi când s-a întors de la mare, Doamne, deci era alt om. Pe de altă parte, majoritatea oamenilor după ce trec de o vârstă se confruntă cu depresia. Viorel este un om care a avut 2000 de oameni sub conducerea lui. E foarte greu că dintr-o dată să fii un pensionar normal, după ce ai fost activ toată viaţa, dar eu îl susţîn cum pot. Cum îl ajuţi tu să iasă din stările astea?”.

O altă problemă a avut-o Viorel Lis pe data de 13 noiembrie 2017, când a fost operat de colecist, iar intervenția a durat o oră și jumătate.

Adauga un comentariu