Sanatate

Virusul HPV – poze. Cele mai periculoase forme ale afecțiunii

Publicat: 25 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Virusul HPV  poze. Cele mai periculoase forme ale afecțiunii
Uneori, virusul poate provoca transformarea canceroasă a celulelor

Virsusul HPV exact ca în poze este o afecțiune larg răspândită care provoacă o varietate de boli atât la femei, cât și la bărbați. Mai mult de jumătate din populația lumii este infectată cu HPV. Unii dintre ei sunt pur și simplu purtători ai bolii, în timp ce alții au virusul sub formă de papilomatoză a pielii, a membranelor mucoase.

Aproximativ 30 de tipuri cauzează leziuni ale organelor genitale feminine. Uneori, virusul poate provoca transformarea canceroasă a celulelor. Cele mai periculoase sunt tipurile de papilomavirus cu cel mai mare risc de cancer, adică virusurile cu cea mai mare capacitate de a provoca cancer genital, în special cancerul de col uterin. Papilomavirusul se găsește la aproximativ 70% dintre femei. În plus, această tumoare benignă se poate forma în orice parte a corpului. De obicei, acestea apar în zona gâtului, sub piept, pe abdomen, față, la subsuori, pe membranele mucoase ale gurii, nasului, buzelor și pe membranele mucoase ale organelor interne. Infecția este un parazit intracelular care nu se poate reproduce singur și folosește celulele corpului uman pentru a face acest lucru.

persoana care arata cu degetele spre un papilom pe piele
Mai mult de jumătate din populația lumii este infectată cu HPV

Virusul HPV – poze. Cum se transmite virusul

Virusul se transmite prin contactul cu pielea sau mucoasa unei persoane bolnave. Poate apărea o infecție în timpul contactului sexual. La naștere. De la mamă la nou-născut atunci când acesta trece prin canalul de naștere în timpul procesului. Boala este depistată în primii ani de viață, când pot apărea papiloame în gură și pe piele.

persoana care arata cu degetul spre un papilom pe piele
Papilomavirusul se găsește la aproximativ 70% dintre femei

Virusul începe să se manifeste din cauza lipsei de igienă personală, sau din cauza bărbieritului sau epilării. Virusul este extrem de persistent, în special în mediile umede, îl puteți contracta atunci când folosiți locuri publice, cum ar fi saunele, piscinele, toaletele, băile și sălile de sport. Virusul pătrunde prin cele mai mici leziuni ale pielii.

Unele tipuri de virus pot fi contractate chiar și prin strângerea mâinilor. Dacă există cineva în familie care este purtător al virusului, riscul ca restul membrilor familiei să fie infectați de acesta este foarte mare. Virusul este întotdeauna foarte contagios.

Factorii care contribuie la infecția cu HPV. De ce femeile sunt mai susceptibile de a dezvolta boala

O persoană se poate infecta de HPV din cauza imunității generale redusă, din cauza influenței diferitelor substanțe cancerigene. Suprasolicitarea, stresul de diferite tipuri și dezechilibru hormonal provoacă manifestarea bolii.

Sarcina, din cauza restructurării organismului și a modificărilor hormonale, prezența unor boli care provoacă tulburări metabolice pot fi, de asemenea, factori care provoacă apariția afecțiunii. Dacă virusul pătrunde într-un organism sănătos, cu o imunitate bună, celulele imunitare îl distrug, iar infecția nu se produce, o persoană complet sănătoasă nu este amenințată de acesta.

papiloame pe pielea unei persoane
Virusul începe să se manifeste din cauza lipsei de igienă personală

Bărbații sunt adesea purtători pasivi ai virusului, ceea ce este mai puțin periculos pentru bărbați decât pentru femei, aceștia sunt mult mai puțin susceptibili de a dezvolta cancer. Copiii afectați de virus pot dezvolta veruci cutanate, papilomatoză laringiană, de obicei într-o formă cronică recidivantă.

Virusul HPV exact ca în poze poate cauza probleme cu sistemul respirator la copii. Simptomele se pot agrava ajungând până la sindromul de sufocare. Verucile cutanate apar la 12% dintre școlari, este cea mai frecventă afecțiune dermatologică la copii. Examinările regulate efectuate de către medicul dumneavoastră vor ajuta la prevenirea apariției cancerului de col uterin cauzat de HPV. Este posibil ca boala să nu se manifeste la exterior.

papiloame pe pielea unei persoane
Unele tipuri de virus pot fi contractate chiar și prin strângerea mâinilor
Adauga un comentariu