Prima pagină » Sanatate » Vitamina C cu propolis, cel mai eficient duo pentru întărirea imunității!

Vitamina C cu propolis, cel mai eficient duo pentru întărirea imunității!

08 oct. 2024, 11:38,
Redacția BZI în Sanatate

Vitamina C cu propolis are proprietăți curative, oferind un sprijin natural pentru imunitate și sănătatea generală a organismului. Acest supliment este apreciat pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, de a combate inflamațiile și de a proteja împotriva infecțiilor.

Vitamina C cu propolis este utilizată frecvent pentru a întări imunitatea, a reduce simptomele răcelilor și a oferi un sprijin în recuperarea rapidă după infecții sau stări de oboseală.
Această substanță naturală produsă de albine, este cunoscută de secole pentru proprietățile sale antimicrobiene și antiinflamatorii. În combinație cu vitaminele esențiale acest supliment devine o sursă valoroasă de protecție pentru organism.

Ce beneficii are vitamina C cu propolis pentru sistemul imunitar

Întărirea sistemului imunitar este o prioritate în pragul sezonului rece, astfel că somnul odihnitor, consumul de fructe și legume, hidratarea corespunzătoare și mișcarea zilnică sunt doar câteva modalitățile pe care le avem la îndemână pentru creșterea rezistenței organismului în fața agenților patogeni.

Recomandarea unei diete bogate în fructe și legume nu este întâmplătoare, întrucât acestea frunizează așa-numita „vitamină a imunității”, vitamina C. Esențial pentru buna funcționare a acestui sistem complex este și propolisul, produs apicol cu o compoziție impresionantă de nutrienți, în special antioxidanți care protejează împotriva stresului oxidativ ce poate slăbi rezistența organismului.

Datorită proprietăților specifice, consumul a doar două ingrediente, propolis și vitamina C s-a dovedit a fi o metodă naturală și eficientă de prevenție a gripei și a răcelii, infecțiilor respiratorii, dar și de întărire a sistemului imunitar.

Datorită proprietăților specifice, consumul de vitamina C cu propolis s-a dovedit a fi o metodă naturală și eficientă de prevenție a gripei și răcelii, infecțiilor respiratorii, dar și de întărire a sistemului imunitar.

Propolisul poate fi utilizat atât intern pentru întărirea sistemului imunitar, prevenția gripei și a răcelii asu tratarea infecțiilor respiratorii de pildă, cât și extern pentru sănătatea cavității bucale, grăbirea procesului de vindecare al rănilor și tratarea micozelor.

Vitamina C reprezintă nutrientul de care organismul are nevoie pentru sinteza colagenului, însă cel mai important rol pe care îl îndeplinește este acela de creștere a imunității.

Ce nu știai despre acest tratament naturist

Foarte popular în ultima vreme, propolisul are multe beneficii dovedite pentru sănătatea noastră, iar utilizarea acesteia se datează din Egiptul Antic ca și în cazul nucii negre.

Preoții de la curte îl foloseau în mod regulat pentru îmbălsămarea trupurilor faraonilor. Se poate spună că mumiile au fost conservate până în prezent, în mare parte, datorită propolisului.

În prima carte medicală cunoscută „Papirus Ebers” 1.500 î. Hr., propolisul era deja menționat ca medicament. Greci și romanii au descoperit și au folosit această substanță naturală, nu doar ca medicament, ci pentru a produce un parfum foarte apreciat.

În Biblie propolisul este menționat în numeroase pasaje sub numele de „tzori”, un ulei prețios dar și un produs important pentru comerț, pe lângă grâu, miere sau ulei.

De atunci a fost folosit de toate civilizațiile, chineza, hindusa, romana, persana, în diferite scopuri precum pentru a trata procesele inflamatorii febrile, rănile infectate de la săgeți sau arme de foc, și chiar pentru a lăcui instrumentele muzicale din lemn.

Se spune că însuși Stradivarius și-a lăcuit viorile cu uleiuri de propolis. Astfel că, vitamina C cu propolis nu este bun doar pentru sănătate, ci substanța naturală de albine a fost utilizată de-a lungul timpului și în alte domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2024
13 decembrie 2024