Stiri medicale

O cantitate mai mare de vitamina C si carotenoizi poate reduce riscul de diabet zaharat tip 2

Publicat: 10 iul. 2020
masurare diabet
Vitamina C reduce riscul de diabet zaharat tip 2

Vitamina C reduce riscul de diabet zaharat tip 2. Aporturile mai mari de vitamina C și carotenoizi, precum și cerealele integrale integrale, sunt asociate cu un risc mai mic pentru diabetul zaharat tip 2, conform celor două studii publicate online 8 iulie în The BMJ.

Ju-Sheng Zheng de la Universitatea din Cambridge School of Medicine Clinic din Regatul Unit și colegii sai au efectuat un studiu de cohortă la care au participat 9.754 de participanți cu diabet de tip 2 incident și o subcohortă de 13.662 de persoane din studiul european „Investigații în cohorta de cancer și nutriție”.

Cercetătorii au descoperit că vitamina C în plasmă mai mare a fost asociată cu un risc redus de dezvoltare a diabetului de tip 2 într-un model ajustat multivariabil (raportul de pericol pe abaterea standard, 0,82). O asociere inversă similară a fost observată pentru carotenoidele totale (raportul pericol per abatere standard, 0,75).

Vitamina C reduce riscul de diabet zaharat tip 2

Yang Hu, de la Școala Harvard TH Chan de Sănătate Publică din Boston, și colegii sai au examinat asocierile dintre aportul de alimente integrale cu diabetul de tip 2, potrivit MedicalXpress. Cercetătorii au identificat 18.629 de participanți cu diabet zaharat de tip 2. Participanții la cea mai mare sau cea mai mică categorie a consumului total de cereale integrale au avut o rată de 29% mai mică de diabet zaharat de tip 2 după ajustarea stilului de viață și a factorilor de risc dietetic.

„Aceste constatări oferă sprijin suplimentar pentru recomandările actuale care promovează consumul crescut de cereale integrale ca parte a unei diete sănătoase pentru prevenirea diabetului de tip 2”, scriu Hu și colegii săi.

Adauga un comentariu