Sanatate

Vitamine pentru crampe musculare. Din ce alimente poți lua nutrienții lipsă?

Publicat: 18 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vitamine pentru crampe musculare. Din ce alimente poți lua nutrienții lipsă
Specialiștii spun că vitamina D îmbunătățește absorbția calciului și magneziului de către țesuturile organismului

De la o vârstă multe persoane sunt în căutare de vitamine pentru crampe musculare. Nu este neobișnuit faptul că crampele la nivelul membrelor să fie cauzate de o lipsă de nutrienți în organism. Acest simptom nu necesită, de obicei, tratament medicamentos. Vitaminele din farmacie pentru crampe pot elimina disconfortul.

Pentru a preveni patologia este necesară o dietă variată care să conțină toți nutrienții necesari pentru organism. Mai multe vitamine și minerale sunt responsabile pentru buna funcționare a mușchilor și a terminațiilor nervoase. Aportul lor suficient în alimentație normalizează funcția sistemului nervos.

Vitamine pentru crampe musculare. Mineralele necesare organismului tău

B1, tiamina este extrem de important pentru ameliorarea crampelor. Aceasta vitamină sporește transmiterea impulsurilor nervoase, alimentând țesuturile cu oxigen. B2, riboflavina, participă la transmiterea impulsurilor nervoase prin reglarea metabolismului sodiu-potasiu.

Iar vitamina B6, piridoxina este esențial pentru hematopoieză, transducția impulsului nervos. B12 aprovizionează țesuturile moi cu sânge și oxigen, reglând procesele metabolice. Calciul susține echilibrul acido-alcalin, hrănește țesuturile moi și osoase.

Pe când magneziul reduce absorbția calciului, care este necesară în cazul unui exces de calciu. Vitamina normalizează funcția sistemului nervos. Potasiul și sodiul susțin presiunea osmotică în celule, implicată în transmiterea impulsurilor nervoase.

Specialiștii spun că vitamina D îmbunătățește absorbția calciului și magneziului de către țesuturile organismului. Vitamina E normalizează funcția vasculară și fluxul sanguin. Restabilește fluxul acestuia la nivelul extremităților.

Doza necesară de micronutrienți. În timpul căror boli administrarea de vitamine este foarte necesară

Acești micronutrienți ar trebui să fie luați în cantități suficiente de persoanele care suferă de boli ale sistemului nervos, ale sistemului musculo-scheletal, de tulburări circulatorii. Deosebit de importantă este o dietă nutritivă pentru persoanele în vârstă, din cauza circulației sanguine reduse și a regenerării lente a țesuturilor.

Pentru a menține echilibrul de vitamine și minerale în organism, trebuie să vă diversificați cât mai mult posibil dieta. Astfel veți evită cumpărarea de medicamente scumpe. Este recomandabil să țineți un jurnal alimentar care să țină cont de toți nutrienții necesari.

Regulile dietetice care trebuie respectate în cazul crampelor la nivelul membrelor constau hidratarea organismul. Astfel, este indicat să beți cel puțin doi litri de apă pe zi. De asemenea, excludeți alcoolul, ceaiul tare și cafeaua, acestea interferează cu absorbția calciului.

Ce să incluzi în dieta ta pentru a suplini cantitatea de vitamine

Pentru a reface vitaminele B în alimentație includeți cereale, cartofi, leguminoase, fructe uscate, brânză tare, nuci, carne, banane și gălbenușuri de ou. Vitamina D se obține cel mai ușor la mare, De asemenea, conținutul ei este ridicat în lapte, ficat, verdețuri, ouă, ciuperci.

Pentru a suplini lipsa de tocoferol, ar trebui să consumați legume verzi, nuci, uleiuri vegetale, leguminoase și cereale. Calciul este conținut în produsele lactate și în produsele din lapte, brânză, semințe de susan și nuci.  Creșteți cantitatea de magneziu în nuci, pepeni, banane, fructe uscate, legume verzi.

Printre vitamine pentru crampe musculare se numără și potasiu. Acesta se poate lua din citrice, banane și cartofi. Este indicat să mâncați în porții mici, de 5-6 ori pe zi, astfel se va îmbunătăți absorbția substanțelor utile. Primăvara este dificil să ai o dietă variată, așa că pentru a preveni un dezechilibru de micronutrienți ar trebui să iei complexe multivitaminice. Acestea pot fi luate și în alte perioade ale anului, în special pentru persoanele care suferă de crampe la nivelul membrelor.

Adauga un comentariu