Stiri medicale

Viziera nu este suficient de eficientă împotriva coronavirusului

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viziera nu este suficient de eficientă împotriva coronavirusului
Viziera, insuficient de eficientă

Viziera, insuficient de eficientă. Pentru a vă proteja de coronavirus în locuri publice, există mai multe metode. Printre acestea, viziera, care insa nu este suficient de eficientă, potrivit autorităților elvețiene din domeniul sănătatii.

Viziera, mască sau ambele? Există mai multe modalități de a vă proteja de picături de tot felul care pot transmite coronavirusul. Însă viziera nu este suficientă pentru securitate, informează autoritățile elvețiene din domeniul sănătatii.

Viziera, insuficient de eficientă

Desigur, viziera protejează ochii, care sunt potențiale „uși de intrare” împotriva contaminării cu Covid-19. Dar dacă dau impresia că formează o barieră pe toată fața, acest lucru nu este în întregime adevărat.

Dar viziera nu face posibilă protejarea particulelor care rămân în suspensie, specifică Institutul Național de Cercetări Științifice (INRS) din Franta, potrivit Top Sante. Ecranele nu au eficacitatea măștilor de protecție. Nu protejează suficient mediul purtătorului împotriva picăturilor emise de acesta. Acest lucru se datorează faptului că atunci când cineva strănuta și distanța de 1,5 metri nu este respectată, particule de virus continuă să se plimbe în aer.

Masca chirurgicală este folosită ca barieră, dar nu și vizierele. Prin urmare, idealul dacă doriți să purtați o vizieră este să combinați utilizarea acesteia cu o mască.

Adauga un comentariu