Local

Vizita ambasadorului Germaniei la București, Cord Meier-Klodt la Colegiul Național ”Mihai Eminescu

Publicat: 06 dec. 2019

Joi, 5 decembrie 2019 a avut loc vizita Excelentei Sale, ambasadorul Germaniei la București, domnul Cord Meier-Klodt la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de la căderea zidului Berlinului – eveniment istoric major pentru întreaga Europă. Alături de Excelența Sa au fost prezenți și au luat cuvântul domnul viceprimar Radu Botez, domnul Ioan Lihaciu, decanul Facultății de Litere a Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, doamna Astrid Agache, președinta Forumului Democrat German, domnul Fabrice Liesegang, coordonatorul programului DSD la nivel național și bineînțeles doamna Gabriela Săndulescu, directoarea Colegiului Național ”Mihai Eminescu”. Alaturi de acest prezidiu deosebit au luat parte la eveniment elevi și profesori de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și de la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri”.

În discursul său Excelența Sa a subliniat faptul că limba germană ca limbă străină are o importanță deosebită în România și că constituie un plus relevant în portofoliul personal. De asemenea a punctat importanța participării numeroase a tinerilor la alegerile europarlamentare, întrucât soarta Europei se află în mâinile fiecăruia și fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea în astfel de momente de cotitură ca și acum 30 de ani: atunci speranța era de găsi calea spre o Europă unită, acum speranța este de a o păstra.

Evenimentul a continuat cu un cuvant scurt susținut de domnul Joachim Ferneding, coordonatorul programului DSD in Iasiși a fost urmat de un program artistic susținut de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” și ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Programul a fost coordonat de domnul Lucian Țurcaș, profesor de limba germană la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și de doamna Cristina Țurcas-Neughebauer, profesoară de limba germană la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”. Oaspeții au putut asculta într-o interpretare live celebrul ”Imn al Zidului” Winds of change, insoțit de o coreografie realizată de elevii clasei a IX-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”. De asemenea din program au facut parte dansuri populare germane, momente de muzică clasică, anecdote cu tematică din perioada anilor 80, iar în final a fost interpretat un alt hit german al acelei perioade ”99 Luftballons”.loading...

Adauga un comentariu