Actualitate

Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan, sancţionaţi pentru nepurtarea măştii. Ministrul Lucian Bode: „Nimenu nu este mai presus de lege” – FOTO

Publicat: 31 mart. 2021
Raluca Turcan și alți membri în portbagajul unei mașini de teren
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și alte patru persoane au fost amendate, după ce au apărut în imagini, la o acțiune de împădurire în Tălmaciu, județul Sibiu

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat astăzi, 31 martie 2021, faptul că absolut nimeni nu este mai presus de lege, de aceea inclusiv Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii și Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale vor fi sancționați pentru nepurtarea măștii de protecţie în spațiile publice.

”Sunt 2 chestiuni: am spus de fiecare dată și o repet că nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru este în principal de prevenție. Weekend-ul trecut am avut o medie de 103.000 de cetățeni verificați pe zi și 8400 au fost amendați. Deci nu toți au fost amendați, pentru că avem prevenție. Nimeni nu este mai presus de lege, suntem egali în fața legii, nici doamna Raluca Turcan, nici domnul Vlad Voiculescu.

Eu am spus foarte clar: toți suntem egali în fața legii și toți trebuie să răspundem în fața legii. Toți suntem egali în fața legii, și toți trebuie să răspundem în fața legii. Conform legii, o sancțiune aplicată la Legea 55 poate fi transmisă către cel care a încălcat acea lege în termen de șase luni.”, a spus Lucian Bode.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, filmat fără mască pe holurile Parlamentului

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost filmat, în urmă cu două zile, 29 martie 2021, pe holurile Parlamentului, în timp ce nu avea masca de protecţie împotriva noului coronavirus.

Oficialul a stat circa 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a purtat o discuție telefonică şi chiar s-a salutat cu câţiva colegi.

După cele 20 de minute, Vlad Voiculescu a fost invitat într-un birou de un coleg de la USR-PLUS moment în care abia atunci şi-a pus masca de protecţie.

Conform legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis și deschis, aşa cum este şi holul Parlamentului. Filmarea poate fi observată AICI!

„Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă”, se arată în legislaţia aflată în vigoare.

Voiculescu, primul mesaj după ce a fost fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut o reacție vis a vis de acest eveniment, pe Facebook, după ce a fost fotografiat, luni,  29 martie 2021, fără mască de protecție pe holurile Parlamentului, deși conduita sanitară prevede că portul măștii este obligatoriu în toate spațiile închise.

„Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca”, a scris, luni, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a conchis ministrul Sănătății.

Comentarii
  • Au mai fost sanctionati si anul trecut,pentru aceeasi fapta,deci sunt recidivisti si tot nu-i intereseaza.Cu mintea stau mai slab,la fel si sustinatorii lor.

  • Oare de ce, daca tu stai tot timpul cu ceva in gura, trebuie sa faca toti la fel?Este evident ca mergi fara masca precum Raluca,pentru ati satisface poftele.Nu ma intereseaza, pofta buna,intreaba-i pe cei care-i sustii,ce-i care te-au educat! Asta este un educat precum Iohanis,Raluca Turcan si toti acei care incalca legile,dar sunt pe dreapta in sensul de mers la WC.In loc sa-si vada de pacatele lor,incearca sa invinovateasca pe altii.

  • mai laba trista asistat social,votant pzd nu mai sta pe haznaua 3 si rtv ca te zoombifici iar cu voi pzd-istii lumea trebuie sa se coboare la nivelul vostru de intelegere asa ca sugi pula doar capul si cotorul!

  • Ti-am mai spus sa nu mai stai cu ceva in gura tot timpul,doar ti-a spus si Turcan,mai poarta masca,pentru ca te va amenda Turcan.Anonimule,cand ai fost ultima data la o consultatie,ca pari cam dus pe dreapta?Pofta buna,in continuare si la mai mare,ca Catu!

  • Habarnista de curcan si-a dat masca jos sa le lustruiasca bastoanele lui prostolojan si bovanis!

  • cetatene oaie pzd-ista lumea va scapa de pzd cand cei ca tine vor crapa,deci pe cale naturala isi va mai reveni poporul roman,dar observ ca de la alegeri la alegeri se imputineaza turma de oi,la urmatorul scrutin sun liniuta :))))

  • Daca te uiti cu atentie, observi cum toate fac din maini,chemand pe; Iohanis, Catu,Orban,iar soferul face un semn cu degetul.Au niste coduri, numai de ei stiute.

  • Trebuia sa dati si fotografia de la masa. Va lamureati. De fapt, a iesit la aer, la o vajaiala, la o papa in natura, undeva la tara. Plantatul este pretextul. Cati pomi crezi ca au plantat astia? Maxim 5 de om. Dupa care s-au dus la masa – obiectivul principal. La ce era pe masa, consumatia era de minim 200 de om. Au bani penelistii …

  • Ala care semneaza Anonim tare se mai chinuie pe aici. Cand vede ca ai lui o fac de oaie incepe sa-i injure pe ceilalti. De parca nu tot el si ai lui ar fi de vina.

Adauga un comentariu