Razboi în Ucraina

Vladimir Putin, proiecte comune de infrastructură cu Ebrahim Raisi, președintele iranian

Publicat: 06 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Vladimir Putin proiecte comune de infrastructură cu Ebrahim Raisi președintele iranian
Vladimir Putin, proiecte comune de infrastructură cu Ebrahim Raisi, președintele iranian

Președintele rus Vladimir Putin a discutat despre cooperarea bilaterală, inclusiv „proiecte comune de infrastructură”, cu președintele iranian Ebrahim Raisi, potrivit unui raport de la Kremlin publicat luni.

Putin și Raisi au purtat discuții telefonice și ambele părți iraniene și ruse „au dat o evaluare pozitivă a nivelului și dinamicii dezvoltării relațiilor ruso-iraniene”, se arată în comunicat.

„Au fost discutate probleme de cooperare bilaterală în diverse domenii, inclusiv implementarea proiectelor comune de infrastructură”, a adăugat Kremlinul.

Teheranul a furnizat sute de drone de atac pe care Rusia le-a folosit

Rusia și Iran și-au adâncit relațiile de când a început războiul din Ucraina anul trecut.

Teheranul a furnizat sute de drone de atac pe care Rusia le-a folosit pentru a lovi orașele ucrainene, vizând în special infrastructura energetică.

Pe 26 februarie, William Burns, directorul Agenției Centrale de Informații din SUA, a declarat că alianța dintre Rusia și Iran „se mișcă într-un ritm destul de rapid”, cu dovezi că Moscova s-a oferit să ajute programul de rachete al Iranului în schimbul unui ajutor militar.

Un mic grup armat ucrainean a trecut granița în regiunea Bryansk

Președintele rus Vladimir Putin a discutat „în detaliu” despre presupusul atac la graniță din regiunea Rusiei, Bryansk în timpul unei reuniuni a consiliului de securitate al țării de vineri, a declarat Kremlinul.

Consiliul a discutat modalităţi de asigurare a securităţii facilităţilor strategice păzite de servicii speciale în timpul întâlnirii săptămânale, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă telefonică.

Joi, oficialii ruși de securitate au susținut că un mic grup armat ucrainean a trecut granița cu Rusia în regiunea de sud, Bryansk. Acuzațiile au fost respinse de Kiev ca fiind o „provocare deliberată clasică” a Kremlinului.

„Situația legată de actul terorist de la Bryansk a fost discutată în detaliu”, a spus Peskov, adăugând că Moscova „va lua măsuri” pentru a preveni incidente similare în viitor.

Peskov a reiterat că Kremlinul clasifică raidul Bryansk drept „nimic altceva decât un atac terorist”.

Comentarii
Adauga un comentariu