International

Vladimir Putin speră ca omologul său Jeo Biden, să nu fie la fel de impulsiv precum Donald Trump

Publicat: 13 iun. 2021
Vladimir Putin imbracat la costum la o conferință de presă
Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni la summitul din Elveția în următoarea săptămână

La summitul de săptămâna viitoare unde preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni cu omologul sau preşedintele SUA, Joe Biden, va avea loc săptămâna viitoare. Vladimir puţin a declarat că se aşteaptă ca această întâlnire să ajute la instituirea unui dialog între cele două state şi să restabilească contactele personale, a informat duminică agenţia Interfax, potrivit Reuters.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească pe data de 16 iunie 2021, la Geneva într-un context tensionat al relaţiilor americano-ruse, pentru a discuta mai multe subiecte.

„Să restabilim contactele noastre personale, relaţiile, să instituie un dialog direct, să creeze mecanisme funcţionale în mod real în acele zone care reprezintă interese reciproce”, a afirmat Putin, într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, ce va difuzat ulterior şi din care Interfax citează extrase, potrivit Agerpres.

Puţin a vorbit şi despre relaţia prezenta dintre SUA şi Rusia

Înainte ca cei doi omologi să se întâlnească Vladimir Putin a vorbit despre relaţia dintre cele două ţări, acesta specificând că relaţiile sunt la un nivel inferior.

„Avem o relație bilaterală care s-a deteriorat până la cel mai scăzut punct din ultimii ani”, a declarat Putin pentru NBC News, într-un interviu difuzat vineri.

În urma declaraţiei făcute de către Vladimir Putin, Joe Biden a vorbit şi el despre situaţia celor două state şi la ce se aşteaptă să se întâmple.

„Nu căutăm conflicte cu Rusia”, a spus Biden. „Vrem o relație stabilă și previzibilă … dar vreau să fiu foarte clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod robust și semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activități dăunătoare”, a precizat președinteele Biden, notează AlJazeera.

Vladimir Putin spera ca Joe Biden să nu fie precum Trump

Vladimir Putin spera ca Joe Biden să nu fie la fel de impulsiv precum Trump. În același interviu, liderul de la Kremlin l-a descris pe Joe Biden drept un ‘carierist’ care şi-a petrecut viaţa în politică, iar pe Donald Trump, un ‘individ talentat’ şi ‘original’.

„Sunt şi avantaje, şi unele dezavantaje, dar am mari speranţe să nu mai existe manevre impulsive din partea preşedintelui american în exerciţiu”, a spus el, potrivit unui traduceri furnizate de NBC News.

Joe Biden ar urma să îi prezinte lui Vladimir Putin, în cursul summitului de la Geneva la sfârşitul primului său turneu internaţional, mai multe nemulţumiri americane, inclusiv suspiciunea de ingerinţă rusă în alegerile din SUA şi atacurile cibernetice.

Vladimir Putin a recunoscut deschis că l-a susţinut pe Donald Trump în 2016. Omul de afaceri republican şi-a exprimat în repetate rânduri admiraţia faţă de liderul rus şi a părut să accepte dezminţirile acestuia despre o eventuală ingerinţă electorală.

Vladimir Putin și Joe Biden ar fi trebuit să se întâlnească și la summitul din Elveția

Întâlnirea titanilor, Joe Biden şi Vladimir Putin se vor întâlni în luna iunie. Cel mai probabil locaţia în care Joe Biden şi omologul sau ar putea să se întâlnească la un posibil summit ar fi în Elveţia, conform presei rusești, care au aceste informaţii din guvern.

În urma unei declaraţii a preşedintelui Statelor Unite ale Americii (SUA), în lună martie acesta a spus că Putin este un ucigaş, iar după această afirmaţie Moscova şi-a chemat ambasadorul de la Washington pentru mai multe consultări. Joe Biden vrea să poarte o discuţie cu omologul sau Vladimir Putin, în timpul unei călătorii în Europa în luna iunie. Oficialii Casei Albe sunt de părere că diferendele dintre Washington şi Moscova trebuiesc rezolvate iinainte ca cei doi să se întâlnească.

Comentarii
Adauga un comentariu