Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski spune că Ucraina va „colabora cu China” dacă arată respect pentru dreptul internațional și integritatea teritorială

Publicat: 24 feb. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Volodimir Zelenski spune că Ucraina va colabora cu China dacă arată respect pentru dreptul internațional și integritatea teritorială
Volodimir Zelenski spune că Ucraina va „colabora cu China” dacă arată respect pentru dreptul internațional și integritatea teritorială

Cu privire la problema Chinei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că „trebuie să lucrăm cu China”, dacă ei pot respecta dreptul internațional și integritatea teritorială.

„Cred că ar fi corect să credem că, dacă există gânduri care sunt în concordanță cu respectarea dreptului internațional și a integrității teritoriale și cu anumite probleme de securitate, cred că trebuie să le folosim în sensul bun al cuvântului și să colaborăm cu China la asta. De ce nu? Sarcina noastră este să-i mobilizăm pe toți pentru a izola pe cineva”, a declarat el reporterilor vineri.

China este dispusă să joace un rol constructiv în soluționarea problemelor dintre Ucraina și Rusia

China a declarat că este dispusă să joace un rol constructiv în soluționarea problemelor dintre Ucraina și Rusia, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului său de Externe, Wang Wenbin, într-un briefing zilnic, fără a oferi detalii concrete.

Răspunsul, o linie recurentă pe care China a folosit-o când a fost întrebată despre poziția sa față de războiul din Ucraina, a fost generat de întrebări despre un document de poziție emis vineri de Beijing.

„Am susținut întotdeauna că toate eforturile care conduc la soluționarea pașnică a crizei ar trebui încurajate și sprijinite. Pe baza documentului de poziție al Chinei privind soluționarea politică a crizei din Ucraina, China este pregătită să continue să lucreze cu comunitatea internațională pentru a juca un rol constructiv în soluționarea politică a crizei din Ucraina”, a spus Wang.

Volodimir Zelenski: „Sunt sigur că va exista o victorie”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat încrederea în capacitatea țării sale de a respinge atacurile, dar nu a speculat cât de curând s-ar putea încheia luptele.

Zelenski a spus că este „sigur” că Ucraina va alunga forțele Moscovei din țară „dacă rămânem ca un pumn puternic și muncim pentru o victorie”.

„Victoria va fi inevitabilă. Sunt sigur că va exista o victorie. Avem totul pentru asta. Avem motivația, certitudinea, prietenii, diplomația. V-ați unit cu toții pentru asta”, a spus Zelenski, răspunzând la o întrebare din începutul declarației sale de vineri.

Comentarii
  • Cei care vor sa-l finanteze pe Zelenski sa o faca pe persoana fizica. Eu unul nu mai am bani pentru Zelenski et comp. Abia imi ajung sa-mi cresc copiii.

  • Spune Zelenschi la China daca China va respecta dreptul International. Ba buricul pământului drogatul zelensci a auzit din vorbe de dreptul International dar nu stie si nu intelege ce înseamnă ptr ca este un dictator idiot. Zelenschi vede draci cand trage iarba ca dreptul International înseamnă dupa Zelubschi RAZBOI, Legea ucraineana a Junglei, atrocitati asupra minoritatilor din teritoriile anexate Ucrainei, sa facă ce vrea si sa distrugă teritoriile altor state cazul BISTROE , fara diplomatie intre state, fara negocieri, intriga intre tari, minciuni si iar minciuni ca sa facă conflicte intre tari cazul cu racheta ruseasca pe teritoriul României, destabilizarea R Moldova si minciuni ca Rusia are acest plan incalcarea acordurilor intre tari cazul acordului de la Minsk sii alte mizerii, asta e respectarea dreptului International cum intelege Z-elinschi. Asa cere si de la China sa respecte dr. International ca el,? Băiatul asta deja are prea multe aere de.prost , de golan, arogant si crede ca toate tarile trebuie sa- stea la picioare. Deja s- au saturat toate tarile, suntem obositi de toata mizeria asta care o face zelenschi. El refuza toate ofertele de pace de la toate tarile, comandantul lumii. Este sănătos sau nebun? Rusia are dreptate, ce a facut si cu Romania si romanii de dincolo , Rusia are dreptate a fost provocata la maxim , acu sa- i faca pateu.

  • El spune, dar nu respecta nimic. Respectarea dreptului international inseamna in primul rand respectarea drepturilor minoritatilor nationale din propria tara. Pai, Zelenski tocmai a dat o lege care anuleaza drepturile minoritatilor. Respectarea dreptului international inseamna in al doilea rand respectarea intereselor tarilor vecine. Pai Zelenski tocmai sapa la Bistroe in pofida protestelor noastre.

Adauga un comentariu