National

Votul a fost suspendat la Galaţi. Ce s-a întâmplat într-o secţie de votare

Publicat: 06 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Votul a fost suspendat la Galaţi. Ce s-a întâmplat într-o secţie de votare
Incident la urne din cadrul alegerilor parlamentare a avut loc la Galați.

Incident la urne din cadrul alegerilor parlamentare a avut loc la Galați.

Incidentul a avut loc, în această dimineață, la Galați. A fost raportat faptul că două persoane nu au putut să voteze, deși s-au prezentat la urne încă de la prima oră a zilei. Asistenta din localitate care trebuia să le ia temperatura, nu ajunsese la muncă, așa că oamenii n-au putut intra în secția de votare. Ulterior, după ce cadrul medical și-a făcut apariția, oamenii și-au putut exercita dreptul de vot.

6 Decembrie, ziua alegerilor parlamentare

Astăzi au loc alegerile parlamentare și încă de dimineață, oamenii au mers către urnele de vot pentru a-și susține candidații. În cadrul alegerilor parlamentare 2020, prezența la vot va fi comunicată în timp real de BEC (Biroul Electoral Central), pe durata întregii zile. Acesta date sunt obținute din secțiile de votare, prin intermediul Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot (SIMPV).

Până la ora această oră , potrivit datelor furnizate de BEC, la vot au participat peste 1.102.946 de alegători, adică un procent de 6,06 %. Județele fruntașe sunt Mehedinți și Olt, cu o prezență de 8,73%, respectiv 8,38%.

Personalul dintr-o sectie de votare din Iasi ingheta de frig

Personalul dintr-o sectie de votare din Iasi, de la scoala G. Călinescu, indura un frig cumplit. Temperatura pe care acestia trebuie sa o suporte este de de maxim 10-11 grade Celsius.

În urma scrutinului de duminică, 6 decembrie 2020, vor fi aleși 136 de senatori și 329 de deputați.

Conform Autorităţii Electorale Permanente, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie este de 18.981.242, cu 2.012 mai puţini faţă de ultima informare, realizată la sfârşitul lunii septembrie.

În străinătate, un număr total de 39.238 de români din diaspora au depus cereri de înregistrare pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare. Cele mai multe cereri au venit de la românii din Marea Britanie – 9.224, Germania – 5.772, Italia – 3.378, Spania – 3.338, Franţa – 2.769. Peste 1.000 au fost depuse de românii din Belgia, Olanda, Elveţia, Austria, SUA, Irlanda. Totodată, 3.939 de români din afara graniţelor s-au înscris pentru a vota la parlamentare la o secţie de votare.

Adauga un comentariu