Local

Weekend de foc în spitalele din Iași! Nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID-19! Medicii au fost nevoiți să îi trateze pe scaunele din sala de așteptare. Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Ținem o parte din pacienți pe scaun cu oxigen”

Publicat: 04 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Weekend de foc în spitalele din Iași Nu mai sunt locuri pentru pacienții COVID-19 Medicii au fost nevoiți să îi trateze pe scaunele din sala de așteptare. Prof. dr. Diana Cimpoeșu Ținem o parte din pacienți pe scaun cu oxigen
Zeci de pacienți infectați așteaptă în curtea spitalului să fie preluați

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, și duminică, 3 octombrie 2021, au fost două zile negre pentru medicii din Iași. Tot mai mulți pacienți infectați ajungeau cu ambulanțele în curțile spitalelor și au fost nevoiți să aștepte pentru că nu mai exista niciun pat liber. Medicii au fost în alertă și au fost nevoiți să administreze oxigen pacienților direct pe scaun

Weekend de foc în spitalele ieșene! Ambulanțele cu pacienți COVID-19 așteptau în curtea unităților medicale pentru că nicăieri nu se mai găseau locuri. Amintim că și în urmă cu o săptămână, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, a fost aceeași situație, din cauza numărului tot mai mare de infectări.

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva», din Iași, continuă să lucreze la capacitate maximă. În cursul zilei de duminică, 3 octombrie 2021, au fost externați peste 10 pacienți, toate acestea fiind posibile datorită unei munci titanice, pe care cadrele medicale au realizat-o prin prisma grijii, a empatiei și a respectului față de pacienți. Așa cum am mai spus, mă mai repet, putem să operaționalizăm cât de multe paturi ATI dorim, putem deschide noi spitale sau converti cât mai multe secții non-Covid, în secții Covid, rata scăzută a vaccinării, împreună cu dezinformarea populației au fost și sunt factorii determinanți care ne-au adus în acest scenariu”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Duminică dimineață, 3 octombrie 2021, nu mai era niciun loc liber pentru oxigen.

„La ora 04:00 erau utilizate toate posturile cu oxigen din spital. Același lucru au anunțat colegii de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul CFR. Familiile sunt nemulțumite că nu mai sunt paturi. Ținem o parte dintre pacienți pe scaun cu oxigen. Am primit două locuri la ATI, la Spitalul Buhuși și toți refuză să meargă. Toți cei care se află pe ventilator sau au nevoie de oxigen cu flux mare aveau șansa să se vaccineze și nu au făcut-o. Toți cei care vor mai veni și nu vor mai avea locuri sau ventilatoare, au încă șansa să se vaccineze!”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Peste 600 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore la Iași

Ieri, 3 octombrie 2021, a fost înregistrat un număr mare de infectări! Peste 600 de noi cazuri au fost confirmate poztiv COVID-19 în doar 24 de ore. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 49.972 de cazuri, 616 fiind raportate în ultimele 24 de ore. Duminică, 3 octombrie 2021, erau internați peste 600 de pacienți, iar 82 dintre aceștia se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 19 paturi, urmat de Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 17, care este spital exclusiv COVID-19.

La Spitalul Municipal Pașcani – șase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – șapte, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 11, Spitalul Clinic CF Iași – șapte; Spitalul de Recuperare Iași – șase; Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – patru. Tot ieri, au fost externați 30 de pacienți. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.057 în județul Iași. Doar ultimele 24 de ore au fost raportate zece noi decese în rândul persoanelor infectate. Acestea sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în secțiile ATI.

Adauga un comentariu