Prima pagină » Sanatate » Zeama de lămâie la diaree: Cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru ameliorarea disconfortului

Zeama de lămâie la diaree: Cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru ameliorarea disconfortului

03 ian. 2022, 15:50,
BZI.ro, în Sanatate

Zeama de lămâie la diaree este un remediu naturist excelent pentru a scăpa de disconfort. Acest leac te ajută să scapi într-un timp scut de simptomele neplăcute provocate de diaree. De cele mai multe ori, acest disconfort este provocat de alimente contaminate.

În cazul în care suferi de o infecție și ești nevoit să administrezi antibiotice pentru tratarea afecțiunii trebuie să iei și remedii pentru a evita diareea. Există cazuri în care, diaree este provocată de antibiotici și bacterii. Acest disconfort este de fapt un semn că sistemul digestiv nu funcționează bine, provocând totodată și reflux gastroesofagian.

persoana care alearga spre viceu

Un alt remediu recomandat de către specialiști și extrem de folosit în cazul în care suferi de diaree este ceaiul de mușețel

Zeama de lămâie la diaree: Remediu naturist pentru a scăpa rapid de afecțiune

Unul dintre cele mai folosite remedii naturiste pentru a scăpa de diaree este lămâia. Acest leac bătrânesc este considerat din cele mai vechi timpuri unul dintre cele mai bune pentru diaree, având un efect imediat.

Proprietățile ce se conțin în sucul de lămâie au un efect minune care calmează refluxul gastroesofagian. Pentru a reuși să ameliorezi disconfortul este necesar să storci o lămâie. Ulterior, sucul obținut trebuie amestecat cu apă călduță. Bunica adăuga uneori și puțină miere pentru a obține un gust mai dulce a remediului.

Proprietățile ce se conțin în miere contribuie la calmarea digestiei. Pentru a reuși să obții efectul dorit trebuie să iei acest leac de minim 2-3 ori pe zi. Respectând proporțiile și administrând regulat amestecul, vei obține o îmbunătățire vizibilă chiar din prima zi.

persoana care sta pe viceu si tine in mana hartie igienica

Unul dintre cele mai folosite remedii naturiste pentru a scăpa de diaree este lămâia

Alte remedii minune care te vor ajuta să reduci diareea

Un alt remediu recomandat de către specialiști și extrem de folosit în cazul în care suferi de diaree este ceaiul de mușețel. Dacă crezi că diareea trece de la sine, greșești amarnic. Trebuie să administrezi remedii chiar din momentul în care apar primele simptome.

Un salvator în această situație este ceaiul de mușețel. Acesta este foarte eficient, reducând simptomele precum greața și disconfortul în sine. În cazul în care nu ai la îndemână ceai de mușețel, poți folosi și ceai negru la care să adaugi ghimbir.

Supa cremă de morcovi este o sursă bogată de fibre care reușește să calmeze intestinul iritat. Acestea reușesc să furnizeze suficientă apă în intestin astfel încât să umezească materiile fecale afectate, schimbând și culoarea scaunului. Această supă este un remediu bun și pentru copii.

Pentru a pregăti această supă de morcovi trebuie întâi de toate să speli foarte bine morcovii și să-i răzuiești. Pentru a pregăti supa vei avea nevoie de jumătate de kilogram de morcovi.

Consistența supei la fel este foarte importantă, aceasta trebuie să fie cât mai rară. Pentru a obține o supă perfectă trebuie să echilibrezi compoziția cu apă. Ulterior, supa trebuie fiartă într-un ceaun sub o presiune aproximativ 20 de minute. Supa trebuie consumată timp de 2-3 zile pentru a obține efectul dorit.

femeie care se tine de burta din cauza durerii provocate de diaree

Supa cremă de morcovi este o sursă bogată de fibre care reușește să calmeze intestinul iritat

Alimente de evitat atunci când suferi de diaree: Sfaturile specialiștilor

Atunci când suferi de diaree este important să respecți un regim alimentar. Există o serie de alimente pe care trebuie să le eviți pentru a nu sensibiliza și mai mult stomacul.

Astfel, pentru perioada tratamentului, specialiștii recomandă evitarea produselor lactate cu grăsimi. De asemenea, de evitat sunt și alimentele prăjite sau extrem de grase. Cu siguranță, prăjiturile și băuturile care conțin zahăr nu-ți vor face bine în perioada dată.

Există și o serie de alimente chiar indicate în această perioadă. Bananele se numără printre acestea. Fructul dat este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Acestea nu conțin grăsimi și colesterol, fiind extrem de benefici atunci când suferi de diaree.

De asemenea, printre alimentele recomandate este și orezul integral fiert. Chiar și apa de orez este folosit drept remediu pentru calmarea atacurilor de diaree acută.

Atât zeama de lămâie la diaree cât și alte remedii naturiste te vor ajuta să scapi rapid de acest disconfort. De asemenea, este foarte important și modul în care te alimentezi în această perioadă. Specialiștii recomandă pentru vindecarea grabnică odihna și evitarea factorilor de stres.

persoana care tine in mana hartie igienica si se indreapta spre viceu

Zeama de lămâie la diaree este un remediu naturist excelent pentru a scăpa de disconfort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *