Coronavirus

Zece focare de COVID-19 în județul Timiș

Publicat: 03 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zece focare de COVID-19 în județul Timiș
Adrian David, un român s-a infectat a doua oară cu COVID-19

În județul Timiș sunt active în prezent 10 focare de COVID-19, potrivit purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu.

Focarele de COVID-19 sunt sub supraveghere epidemiologică, acestea fiind o unitate economică din Timişoara (11 cazuri confirmate), una din Sânnicolau Mare (63 de cazuri), Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Periam (13), Liceul Teologic Penticostal Logos din Timişoara (şapte cazuri), o unitate sanitară privată din Timişoara (patru cazuri), un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Timişoara (patru cazuri), Spitalul de Copii din Timişoara (11 cazuri), o unitate economică din Ghiroda (şase cazuri) şi una din Timişoara (16 cazuri) şi o firmă de construcţii din Lugoj (11 cazuri).

Focare de COVID-19 în Timiș

În ultimele 24 de ore au fost închise focarele din cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Lugoj şi cel din cadrul Centrului rezidenţial privat pentru persoane vârstnice Timişoara.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiş, Daniela Fetescu, a declarat că în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost carantinaţi 103 cetăţeni şi au intrat în izolare 86 de persoane.

„În ultimele 24 de ore au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 79 de persoane (faţă de 69 din ziua precedentă, n.r.) şi s-au efectuat 1.597 de teste. În această dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a fost de 165 (faţă de 154 în ziua precedentă, n.r.), cu 18 bolnavi internaţi pe secţia ATI. De asemenea, au fost confirmate cu SARS-CoV-2 patru cadre medicale, dar nu s-a mai înregistrat niciun decedat”, a afirmat Daniela Fetescu.

Record de cazuri

Dintre cele 79 de persoane nou confirmate cu COVID-19, 33 provin din Timişoara, 12 din Lugoj, câte cinci din Dumbrăviţa şi Sânnicolau Mare, trei din Giroc, câte doi din Chişoda (Giroc), Şag, Nerău (Teremia Mare) şi câte unul din Butin (Gătaia), Pişchia, Gătaia, Jebel, Moşniţa Nouă, Parţa, Dudeştii Noi, Cenei, Făget, Ghiroda, Temereşti (Făget), Iosif (Liebling), Saravale, Jena (Găvojdia) şi Bucovăţ.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au continuat acţiunile de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, fiind vizate 24 de societăţi comerciale, 474 de persoane şi 22 de mijloace de transport în comun, iar poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale.

Trei noi focare de coronavirus, în județul Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a două focare Covid-19 în Județul Iași. Astfel, la Asociția Mica Operă a Divinei Providențe Iași sunt 18 cazuri de persoane confirmate cu noul coronavirus (2 preoți, 3 studenți și 13 elevi).

În aceste cazuri s-a dispus ca pesoanele pozitive să fie evaluate de un medic infecționist și s-a decis izolarea în centru. Contacții direcți au fost testați negativ și carantinați în alt corp al clădirii. S-au luat măsurile de prevenire a răspândirii infecției.

La C.S.S. Sfâmntul Nectarie Iași sunt 15 persoane confirmate cu noul coronavirus (6 angajați și 9 beneficiari). Pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic de familie si s-a decis izolarea  în centru. Contacții direcți au fost testați negativ și carantinați în alt corp al clădirii. S-au luat măsurile de prevenire a răspândirii infecției.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Genecologie „Elena Doamna“ Iași – secția ATI și bloc operator sunt 4 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus (4 asistente medicale). În acest caz, pesoanele pozitive au fost evaluate de un medic infecționist si s-a decis izolarea  la domiciliu.  S-au luat măsurile de prevenire a răspândirii infecției.

Adauga un comentariu