Local

Zi crucială pentru taximetristul ieșean cercetat pe motiv că a răpit o clientă și a violat-o! Bărbatul află astăzi dacă rămâne acasă ori merge în arest!

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zi crucială pentru taximetristul ieșean cercetat pe motiv că a răpit o clientă și a violat-o Bărbatul află astăzi dacă rămâne acasă ori merge în arest
Taximetristul ieșean acuzat că ar fi răpit și violat o femeie află astăzi dacă va fi dus sau nu în arest

Taximetristul cercetat pentru lipsire de libertate și viol va fi prezent astăzi, din nou, în fața magistraților. Judecătorii din cadrul Tribunalului vor decide dacă ieșeanul Constantin Meiu va fi sau nu arestat preventiv. Amintim că individul a fost arestat la domiciliu de prima instanță, respectiv Judecătoria Iași

Zi crucială pentru taximetristul suspectat pentru că a răpit o tânără clientă și a violat-o! Bărbatul află astăzi dacă rămâne acasă ori merge în arest. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Județean vor decide dacă ieșeanul Constantin Meiu va fi sau nu arestat preventiv.

Amintim că individul a fost arestat la domiciliu de prima instanță, respectiv Judecătoria Iași.

„Instanța respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, privind luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpatul Constantin Meiu, cercetat pentru lipsirea de libertate în mod ilegal și viol. Dispune luarea față de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

Dar decizia nu este definitivă, aceasta fiind contestată de către procurori.

Taximetristul Constantin Meiu, prins la o zi de la producerea incidentului

În urmă cu aproximativ o săptămână, o tânără de 29 de ani, din Ucraina, li s-a plâns polițiștilor că a fost sechestrată și violată de un taximetrist. Oamenii legii au demarat ancheta și au ajuns la Constantin Meiu (65 de ani). Acesta a fost săltat și dus la audieri. Ulterior, taximetristul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea au reținut un bărbat în vârstă de 65 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal. Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, pe data de 11 noiembrie 2021, bărbatul, în calitate de taximetrist, ar fi luat din Gara de Nord din municipiul Iași o femeie și nu ar fi dus-o la adresa solicitată, ci la domiciliul lui, unde ar fi violat-o și ar fi lipsit-o de libertate. Mai apoi, femeia ar fi fost adusă cu auto echipat taxi în Gara de Nord din municipiul Iași. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 12 noiembrie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Pe 13 noiembrie 2021, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta din urmă dispunând plasarea sa în arest la domiciliu pentru 30 de zile”, au menționat reprezentanții Poliției ieșene.

Un ordin de protecție, emis pe numele lui Constantin Meiu

Amintim că, în urmă cu câteva luni, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte cererea de emitere a unui ordin de protecție, formulată de Adriana Meiu împotriva soțului.

„Instanța admite în parte cererea de emitere a unui ordin de protecție formulată de reclamanta Adriana Meiu în contradictoriu cu pârâtul Constantin Meiu. Emite un ordin de protecție, pe o durată de 4 luni, timp în care vor fi dispuse următoarele măsuri: obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 20 de metri față de reclamantă și față de locuința acesteia, interzicerea oricărui contact al pârâtului cu reclamanta. Executoriu fără somație și fără trecerea vreunui termen”, au spus magistrații ieșeni.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași pe 29 aprilie 2021, femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva taximetristului. În motivarea solicitării, ieșeanca a arătat că, din cauza abuzurilor la care este supusă de soțul ei, a fost nevoită să părăsească domiciliul conjugal și să se refugieze la sora ei.

„Pârâtul mă amenință că îmi rupe mâinile, coastele, din acest motiv fiindu-mi teamă de soțul meu. De frică, nu îmi pot lua lucrurile din casă și nici nu îmi pot îngriji tatăl muribund”, a susținut femeia.

Taximetristul nu a formulat întâmpinare și nici nu a fost prezent la termenul de judecată.

Adauga un comentariu