Prima pagină » Local » Zi de maximă importanță pentru una dintre marile universități din Iași! Se decide viitorul pentru următorii patru ani

Zi de maximă importanță pentru una dintre marile universități din Iași! Se decide viitorul pentru următorii patru ani

24 feb. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Local

Astăzi, 24 februarie 2020, comunitatea academică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași își alege rectorul instituției pentru mandatul 2020-2024. Rectorul în exercițiu, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, este singurul candidat. Procesul va avea loc de la ora 7:30 la ora 18:00, în Amfiteatrul T2, Corp Rectorat, parter. La acest proces, pe listele oficiale cu alegători sunt înscrise 624 cadre didactice cu drept de vot, respectiv 80 de studenți. La aceștia se adaugă cei 19 electori, membri ai Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic. Facultățile cu cea mai mare pondere la vot sunt: Construcții și Instalații cu 112 votanți, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației cu 78 votanți, Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” 75 votanți și Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată cu 74 votanți. La polul opus sunt facultățile: Știința și Ingineria Materialelor cu 43 votanți și Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului cu 41 votanți, respectiv Arhitectura cu 29 votanți.

Comunitatea academică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași își alege rectorul instituției pentru mandatul 2020-2024. Rectorul în exercițiu, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval este singurul candidat. Procesul va avea loc de la ora 7:30 la ora 18:00 în Amfiteatrul T2, Corp Rectorat, parter. La acest proces, pe listele oficiale cu alegători, sunt înscrise 624 cadre didactice cu drept de vot, respectiv 80 de studenți.

La aceștia se adaugă cei 19 electori, membri ai Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. Facultățile cu cea mai mare pondere la vot sunt: Construcții și Instalații cu 112 votanți, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației cu 78 votanți, Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” 75 votanți și Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată cu 74 votanți. La polul opus sunt facultățile: Știința și Ingineria Materialelor cu 43 votanți și Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului cu 41 votanți, respectiv Arhitectura cu 29 votanți.

„Un management eficient se bazează pe oameni, pe oamenii din Universitate”

La momentul depunerii candidaturii, profesorul Cașcaval a ținut să transmită un mesaj pentru comunitatea politehnistă.

„În situația în care colegii din Universitate îmi vor acorda încrederea pentru un nou mandat, voi dori să dezvolt și, unde este posibil, să finalizez proiectele începute. În această perioadă, alături de colegii mei din conducere, am învățat mecanismele care generează un management eficient și, mai ales, am învățat că acesta se bazează pe oameni, pe oamenii din Universitate, cadre didactice, studenți, personal din administrație.

Desigur, în acest mandat au fost și neîmpliniri, este un fapt real. Nu nereușite, ci idei, proiecte pe care nu le-am dus până la capăt și care au devenit priorități într-un eventual mandat al doilea, așa cum au fost menționate în programul managerial. Dar, acum știu că există soluții pentru fiecare situație și că soluțiile depind numai de noi. Căci, așa cum a spus și Andreas Schleicher, Director Direcția pentru Educație și Competențe, Comisia Uniunii Europene, în cadrul evenimentului organizat la Palatul Cotroceni zilele trecute, dedicat proiectului «România Educată: the real obstacle to education reform is not conservative followers but conservative leaders»”, a reliefat rectorul.

Un nou președinte al Senatului. Doar un nume nou în echipa de prorectori

Pe de altă parte, în viitorul mandat de șef al Universității Tehnice, universitarul Cașcaval va continua, în mare parte, cu aceeași echipă. Astfel, la nivel de prorectori va fi doar o modificare. Aici, la informatizare și comunicații digitale, prof. univ. dr. ing. mat. Daniel Condurache va fi înlocuit cu conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare. De asemenea, la conducerea Senatului, conf. univ. dr. arh. Tania Hapurne și-a încheiat mandatul și nu s-a înscris pentru un nou mandat de senator. În acest context, viitorul șef al acestui for academic important va fi ales o nouă persoană. Nici în rândul celor 11 decani ai facultăților politehniste nu se anunță schimbări majore. E posibil ca la Arhitectură să fie nominalizată o altă persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`