Actualitate

Ziua decisivă pentru Clotilde Armand: Tribunalul București a decis să valideze mandatul de primar – UPDATE

Publicat: 27 oct. 2020

Pentru Clotilde Armand, ziua de astăzi este decidivă. Tribunalul Bucureşti ar putea lua marţi, 27 octombrie o decizie privind validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei obţinut de Clotilde Armand.

UPDATE: Tribunalul București a decis să valideze mandatul de primar al lui Clotilde Armand. Practic, apelurile social-democratului Dan Tudorache și ale altor cetățeni au fost respinse. Se așteaptă a doua decizie a Tribunalului București în al doilea proces intentat de Daniel Tudorache lui Clotilde Armand.

Știrea inițială

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află şi primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache.

Clotilde Armand află astăzi dacă este primar

Luni, 26 octombrie, Tribunalul Bucureşti a analizat cele 125 de contestaţii, însă a amânat cu o zi pronunţarea unei decizii în acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Judecătoria Sectorului 1 a validat, joi, 15 octombrie, mandatul de primar al lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1.

”Este o decizie care poate fi contestată în 48 de ore, o vom contesta. Am spus de ieri că vom contesta, nefiind o decizie definitivă. Este treaba avocatului de acum înainte. Nu comentez decizia instanței. Există și alte probe pe care avocatul le va pune la dispoziția instanței”, a declarat Daniel Tudorache.

Alegeri cu scandal la Sectorul 1

Alegerile din sectorul 1 al Capitalei au fost controversate. PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public.

În acest context, Poliția București și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat și fac cercetări în două dosare penale.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuza atunci că reprezentanți USR ar fura voturi. Clotilde Armand, candidata USR Plus și PNL la Primăria Sectorului 1, spune că este vorba despre fake news și că imaginile sunt de fapt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele respective sunt observatori care asistau numărarea.

Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar general al Capitalei

Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar general al Capitalei. Curtea de Apel București a respins, luni, 26 octombrie, toate apelurile ca tardiv formulate după ce a admis excepția tardivității invocate în dosarul în care Tribunaul București a validat mandatul de primar general al Capitalei pe numele lui Nicușor Dan.

„Admite exceptia tardivitatii. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate.Definitiva”, se arată în decizia de luni a Curții de Apel bucurești.

Anterior, în 12 octombrie, Tribunalul București a admis sesizarea Biroului Electoral al Circumscripției Electorale nr 42 a Municipiului București.

„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana dlui. Dan Nicuşor Daniel”, se arăta în minuta Tribunalului.

Comentarii
  • Deci se poate fura pe fata votul proștilor!De ce oare se mai merge la vot . Dacă făceau PSD-i-ați așa ceva erau Arestați a doua zi toți !Strada era plină de Demonstranți plătiți unii iar ,alții prosti care urlau !De ce urlau nici ei nu știau .Dar dreptatea învingea imediat și HOȚII plăteau pe loc.Iaca sa furat noaptea ca Hoții și nimeni nu spune nimic! Singura varianta se pare ca ar fi o revoluție făcută de aceasta data de Romani .Dar mai sunt oare Romani in România?

Adauga un comentariu