Eveniment-Social

Zona Bucium, in continua dezvoltare! Trei blocuri de locuinte au primit autorizatie de la Primarie. Vor fi amenajate 186 de locuri de parcare

Publicat: 10 sept. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zona Bucium in continua dezvoltare Trei blocuri de locuinte au primit autorizatie de la Primarie. Vor fi amenajate 186 de locuri de parcare
1

@ Primaria Iasi a autorizat construirea unui numar de trei blocuri de locuinte in soseaua Bucium @ Vor fi amenajate 156 de apartamente @ Societatea Agim SRL, cu obiect de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale" este administrata de catre Gheorghe Manau, un apropiat al fostului ministru Relu Fenechiu, condamnat pentru fapte de coruptie @ Si patronul hotelului "Majestic" a primit autorizatie pentru locuinte colective in centrul orasului

Investitorii imobiliari din Iasi primesc autorizatie de construire pe banda rulanta. Luna trecuta, municipalitatea ieseana a autorizat construirea unui numar de trei corpuri de cladire, pe soseaua Bucium. Prin societatea Agim SRL, investitorii vor construi locuinte colective cu un regim de inaltime de D+P+6E+Eth. Terenul vizat are o suprafata de 4.887 metri patrati.

In total, vor fi amenajate 156 de apartamente cu una, doua si trei camere. Complexul rezidential va beneficia si de un numar de 186 de locuri de parcare, din care 80 vor fi amenajate la demisol, restul pe terenul proprietate.

"Se vor respecta toate conditiile din certificatul de urbanism, studiile si avizele obtinute precum si documentatia tehnica vizata spre neschimbare; nu se va obstructiona circulatia publica din zona; organizarea de santier se va realiza doar in incinta; in cadrul santierului este obligatorie folosirea unei rampe de spalare a anvelopelor la iesirea din santier, precum si acoperirea cu prelate a utilajelor pentru transportul materialelor de constructii; sunt interzise lucrarile de terasament de natura sa afecteze amenajarile din spatiile publice si proprietatile adiacente; inceperea lucrarilor de constructii (ca si finalizarea lor) se va anunta atat emitentului prezentului act, cat si IJC Iasi", se arata in autorizatia de construire.

Societatea Agim SRL, cu obiect de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale" este administrata de catre Gheorghe Manau, un apropiat al fostului ministru Relu Fenechiu, condamnat pentru fapte de coruptie. Anul trecut, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 10 milioane lei, profit de 3,6 milioane lei, datorii de 377.766 lei, cu un numar de 7 angajati.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Si patronul de la Hotel "Majestic" a primit autorizatie

Tot luna trecuta, Primaria Iasi a eliberat o autorizatie pentru construirea de locuinte colective in zona centrala a Iasului, pe strada Barbu Lautaru, nr. 28. Beneficiarul investitiei este societatea Proexin SRL, condusa de omul de afaceri Constantin Ioniuc, cel care administreaza Hotelul "Majestic". Pe o suprafata de 560 metri patrati, urmeaza sa fie ridicat un imobil cu regimul de inaltime de S+P+2E. Vor fi amenajate sase apartamente cu trei camere.

Cinci locuri de parcare vor fi amenajate la nivelul subsolului, iar alte doua locuri la cota strazii Barbu Lautaru. Ioniuc nu este la primul proiect imobiliar. Prin societatea Proexin SRL, Constantin Ioniuc  a cerut municipalitatii patru terenuri intr-o zona aflata intr-o continua dezvoltare imobiliara (perimetrul Smardan), contra unui teren central, detinut de acesta. Mai precis, a solicitat urmatoarele suprafete: 125 mp pe strada George Emil Palade, nr.13 (fosta strada Malu) pret de evaluare- 30.000 euro, 111,08 metri patrati pe strada Petru Rares, nr. 3 – 21.000 de euro, 28,58 metri patrati pe strada Petru Rares, nr. 5 – 5.000 de euro, 43 mp pe strada Petru Rares, nr.7 – 8.000 de euro. La schimb, Ioniuc ofera un teren de 308 mp, pe Fundac Armeana, nr. 8, cu un pret de evaluare de 66.000 de euro. Insa, consilierii locali nu au fost de acord cu schimbul de terenuri. Deocamdata, afacerea a picat.

Vezi si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

"Petentul motiveaza cerinta de solicitare a acestor terenuri prin prisma intregirii unor suprafete deja existente in proprietatea acestuia in zona str. Petru Rares si George Emil Palade. Pentru municipalitate, justificarea este aceea ca, cedand la schimb patru suprafete de teren de mici dimensiuni, obtinem o suprafata omogena de 308 mp amplasata central, fiind posibila utilizarea acesteia intr-o investitie in folosul comunitatii", este convingerea edililor.

Constantin Ioniuc a incercat sa lase impresia ca terenurile primariei sunt mult mai ieftine. Astfel, afaceristul a venit cu o evaluare conform careia cele patru terenuri nu valoreaza mai mult de 47.735 euro, in timp ce suprafata din fundac Armeana ar fi valorat 92.400 euro.

Adauga un comentariu